Василь ШАН: “Ми провели НТЗ у Ворохті, щоб побачити реальні можливості наших боксерів та сформувати збірну”

Бокс Пряма мова

У Ворохті, що на Івано-Франківщині, завершився десятиденний навчально-тренувальний збір юнацької збірної України, за результатами якого визначилися прізвища боксерів та боксерок, що візьмуть участь в прийдешньому чемпіонаті Європи.

Про це офіційному сайту ФБУ розповів старший тренер збірної України серед юнаків Василь Шан.

«Ми провели навчально-тренувальний збір, щоб побачити реальні можливості наших боксерів та сформувати збірну, що виступатиме на чемпіонаті Європи, який з 10 до 21 серпня пройде в Туреччині, — розповідає Василь Шан. — Ідея цього збору виникла через те, що зараз не можна проводити змагання та чемпіонати України, але треба зберегти дитячо-юнацький бокс в Україні та формувати збірну на чемпіонат Європи.

— Чи все заплановане вдалося реалізувати?
— Так. Ми сформували збірну. Але головне те, що ми зібрали дітей у безпечному місці, відволікли їх від сирен, вибухів та війни, що триває в Україні. Ми прагнули, щоб діти трохи психологічно відпочили. Я думаю, це нам вдалося.

— Скільки дітей взяли участь в зборах?
— У зборах взяли участь 146 хлопців та 29 дівчат. Користуючись нагодою, хочу подякувати за організацію цього збору федерації боксу Івано-Франківської області та особисто її президенту – Андрію Петровичу Савчуку і президенту федерації боксу Івано-Франківська  – Віталію Мерінову.  Окрема вдячність директору бази «Україна» ФСТ «Колос» Назарію Козубашу та головному бухгалтеру цієї бази Марії Михайлівні Козубаш за гостинність та гарні умови для хлопців та дівчат, а також тренерів.

— Якою є конкуренція в збірній?
— Звичайно, високою. Для нас важливо, щоб в кожній ваговій категорії були представлені один-два спортсмени, здатних гідно виступити на континентальній першості. Як відомо, хлопчики будуть представлені в шістнадцятьох категоріях, а дівчата — тринадцяти. Попереду на нас чекають збори з вдосконалення техніко-тактичної майстерності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *