Каноїстка Людмила Лузан виступить на чемпіонаті світу в Канаді

Олімпійські види

Загалом у змаганнях візьмуть участь 17 українців.

Федерація каное України оприлюднила список українських спортсменів, що візьмуть участь на чемпіонаті світу з веслування на байдарках та каное 2022 року. Змагання відбудуться в канадському Галіфаксі в період 3-17 серпня. Світова першість стане першою з 2021 року, коли турнір приймав данський Копенгаген.

У склад України на чемпіонат світу з веслування увійшли 17 спортсменів: вісім – у байдарках та дев’ять – у каное. До склади збірної увійшла і прикарпатська каноїстка, призерка Олімпійських Ігор в Токіо Людмила Лузан.

Склад збірної України на чемпіонат світу з веслування

  • Байдарка: Олег Кухарик, Дмитро Даниленко, Ігор Трунов, Іван Семикін, Діана Танько, Людмила Кукліновська, Анастасія Горлова, Наталія Докієнко
  • Каное: Людмила Лузан, Анастасія Четверікова, Віталій Вергелес, Андрій Рибачок, Юрій Вандюк, Тарас Міщук, Павло Алтухов, Віктор Свиридюк, Едуард Шеметило

Таким чином, до заявки увійшли усі 10 спортсменів, що виграли три “золота” на чемпіонаті світу минулого року. Вергелес, Рибачок, Вандюк та Міщук перемогли у каное-четвірках на 500-метрівці. Кухарик, Даниленко, Трунов та Семикін тріумфували на байдарках-четвірках на тій самій дистанції. А Лузан і Четверікова стали найсильнішими в каное-двійках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *