«Прикарпаття» – «Діназ» – 0:1. Огляд

Футбол

Шоста команда приїхала в гості до четвертої, а між ними – вже аж п’ять очок.

До п’ятого туру Діназ підійшов без перемог, так що дебютант Першої ліги був вимушений навіть в гостях у однієї з найкращих команд за виступами на своєму полі грати тільки на позитивний результат. Задля цього легенда Динамо та збірної Головко відважився на суттєву перестановку в стартовому складі: 20-річний нігерієць Річмонд Чуквуемека, орендований у львівського Руху. «Вишгородський Десайї» зайняв місце хвилеріза – між дуетом центрбеків і двома інсайдами, більш націленими на креативні дії.

Стосовно Прикарпаття, то в стартовому складі господарів відбулася заміна до фактичного початку матчу: провідний воротар Піцан поступився через пошкодження місцем у воротах Геричу, не менш досвідченому насправді голкіперу. Звично відсутній і Волошинович – вінгер великого таланту, якого не вистачає івано-франківцям на старті нового сезону.

Господарі розпочали досить впевнено, після загострення від Оринчака та штрафного Писка воротар гостей Солдатенко вимушений був грати на виході. Проте треба віддати належне гостям – Діназ поступово перевів гру в центр поля й значно заспокоїв її. І ось уже Старенький забив з офсайду після передачі Богунова, а його ж навіс головою замикав Кос – і довелося похвилюватися Геричу. З гри та стандарту били здалеку Мораренко і Кос – неточно. А найкращий шанс забити мав Цюцюра після чергового стандарту від Писка – тепер уже він не влучив по воротах, намагаючись перекинути воротаря.

Все, що було до перерви, обнулилося в одній із перших атак Діназа. Літвінов і Чуквуемека відвоювали м’яча на своїй половині поля, Вакуленко запустив у прорив через центр Мораренка, який підключив на правому фланзі Старенького. Це вже пізніше директор ФК Діназ (Вишгород) зізнається, що насправді задумував. Здалося, прострілював на дальню стійку, натомість, м’яч влучив у кут – 0:1.

Гол збурив перебіг подій, і не пройшло й п’яти хвилин, як Діназ залишився в меншості. Мораренко, маючи жовту картку в пасиві, по-борцівськи завалив на фланзі Соловйова. Штрафний від Писка пішов «у кисіль», але більш як півгодини Прикарпаття могло користуватися кількісною більшістю. Натомість, ледве гості не забили в меншості – це Вакуленко в подвійному оточенні розвернувся й пробивав з меж карного майданчика, і добре, що він направив м’яча саме туди, де чергував Герич. Він і врятував «жовтих» від другого голу. А там і Духота, щойно вийшовши на заміну, спробував пробити здалеку – неточно.

Загалом, ініціативою володіли прикарпатці, проте до справжньої гостроти доводили не так часто. В основному, старався прорватися Цюцюра, якого тримали подвоєними силами, а ще пробували пробити з-за меж карного майданчика Матушевський, Стадник і Соловйов – це не завдало великих неприємностей голкіперу Діназа. Найкращий шанс врятувати гру в господарів з’явився під кінець гри: спершу на 86-й хвилині, проте й тут Солдатенко виграв дуель у Цюцюри, а вже в компенсований час Француз, пробиваючи головою з близької відстані, просто не влучив у ворота. Несильний удар Дитка, який забрав Солдатенко, підсумував ці намагання відігратися.

Що ж тут поробиш? Здобув Діназ свою першу перемогу в ранзі учасника Першої ліги ПФЛ.

Man of the Match: Сергій Старенький (Діназ)
Кілька днів тому Сергій відзначав своє 38-річчя, а зараз забив переможний м’яч у ворота прикарпатців, що принесло його команді першу перемогу після підвищення в класі. Ну що ж, є ще порох у порохівницях і всіх відповідних місцях, потрібних футболісту, в граючого директора Діназа.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 5 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Діназ» (Вишгород) – 0:1 (0:0)
Гол: 
Старенький (51).

Прикарпаття: Герич, Борисевич (Стаднік, 77), Матушевський, Француз, Писко, Рудюк (Кузьмин, 57), Соловйов, Оринчак, Сондей (Бучакчийський, 77), Цюцюра, Барчук (Дитко, 89).
Діназ: Солдатенко, Літвінов, Ічанський, Волошин, Корешков (Духота, 75), Чуквуемека, Богунов (Куліш, 90+5), Мораренко, Старенький (Клименко, 90+5), Вакуленко (Салабай, 71), Кос (Білоус, 71). 
Попередження: Матушевський (27), Барчук (37), Француз (59), Оринчак (90+1) – Мораренко (43), Ічанський (58), Солдатенко (64), Салабай (83).
Вилучення: Мораренко (55, друге попередження).

24 вересня 2022 року. 12:00, Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. +15 С.
Арбітр: М.Райда (Закарпатська обл.). Асистенти арбітра: В.Остапчук, Р.Якимик (обидва – Львів).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: А.Валенко (Львів).

Діназ вперше у сезоні перемагає, постраждало Прикарпаття

“Діназ” ще не перемагав у цьому чемпіонаті – можливо, цим варто пояснювати відносну активність вишгородців на полі “Прикарпаття”. Практично не було якихось осмислених гострих атак, але м’яч “Діназ” тримав непогано. У першому таймі гості могли забивати двічі. Удар зі штрафного був вище поперечини, туди ж полетів м’яч після удару Коса головою. І це була відповідь на шпильку від “Прикарпаття”. Шпильку, яку встромив Цюцюра, що пробивав з убивчою позиції, але не розрахував з точністю. Таких моментів явно не вистачало, від того матч був прісним та сухим.

Після перерви стало веселіше. Чуквуемека мав одразу два моменти – біля чужих воріт, і біля своїх (ледь не оформив автогол). Але апогей відбувся трохи пізніше, коли Мораненко віддав на Старенького, а той влучно пробив з гострого кута – 0:1.

Команда Головка отримала відмінну можливість розвивати перевагу і йти до перемоги, але зіпсував усе якраз що Мораненко. Він сфолив проти опонента й отримав другу жовту, після чого ініціатива одразу перейшла до “Прикарпаття”. Господарі атакували, Сондей, Писко, Барчук, Матушевський, Француз та Цюцюра били по воротах, але все марно. Проблеми з атакою проявлялися навіть у ситуації чисельної більшості. 0:1 – знаковий матч для Олександра Головка і його команди. Ну а “Прикарпаттю” потрібно працювати над реалізацією.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *