Олександр Гонський виборов звання чемпіона України з кросу

Легка атлетика

У Боздоському парку в місті Ужгороді відбувся чемпіонат України з кросу серед різних вікових груп, який був відбірковим на чемпіонат Європи.

Попри війну, ці змагання зібрали 267 учасників та учасниць з 23 областей країни та з міста Києва. Згідно з критеріями відбору, на чемпіонат Європи потрапляли по одному атлету й одній атлетці в кожній з дисциплін та по двоє найкращих чоловіків і жінок в естафеті, які представлятимуть збірну України на європейських змаганнях у змішаній естафеті. Тож не дивно, що в Ужгороді боротьба за перемогу була дуже запеклою.

Успішно витримав її та відібрався на чемпіонат Європи з кросу вихованець заслуженого тренера України з легкої атлетики Миколи Богоносюка – 21-річний калушанин Олександр Гонський, який на змаганнях в Ужгороді представляв Київський обласний центр олімпійської підготовки. Наш земляк посів перше місце в кросі на 2 км серед спортсменів вікової групи «Молодь чоловіки U-23», подолавши дистанцію за 6 хв. 19 сек.

У цій дисципліні він і представлятиме національну збірну України на чемпіонаті Європи з кросу, який проводитиметься в італійському Турині 11 і 12 грудня 2022 року.

Нафтохімік-Калуш

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *