У Галичі пройшов перший етап Чемпіонату України з мотокросу 2024

Інші ТОП

На вихідних 14-15 вересня мальовниче місто Галич на Івано-Франківщині перетворилося на епіцентр адреналіну та швидкості, приймаючи перший етап Чемпіонату України з мотокросу. Змагання такого високого рівня вперше проводяться в області.

“Мотодром” у Галичі став ареною запеклих перегонів, де понад сотня найсильніших спортсменів з усієї України демонстрували свою майстерність. Змагання охоплюють різні класи мотоциклів – від 50 до 250 кубічних сантиметрів, а також категорії “хобі-МХ1” та “хобі-МХ2”.

У суботу змагалися спортсмени на мотоциклах класу 65 та 85 кубічних сантиметрів, а також учасники категорій “хобі”. Недільна програма включала змагання в класах 50 кубічних сантиметрів, юніори-125, МХ-250 та дорослі категорії МХ1 і МХ2.

У змаганнях взяли участь як чоловіки, так і жінки, а також у молодіжних групах – діти віком від 9-12 років.

Міський голова Галича Олег Кантор, відкриваючи змагання, наголосив на історичній важливості події для міста.

«Приємно, що Галич сьогодні може приймати змагання такого високого рангу, як Перший етап Чемпіонату України з мотокросу. Паралельно із цими змаганнями пройде і Кубок Галича з мотокросу, у котрому візьмуть участь аматори цього виду спорту. Сподіваюся, що змагання такого рангу стануть у нас традиційними і ми будемо робити все для того, щоб наша траса стала однією з кращих в Україні. Дуже символічно, що ці змагання відбуваються у День працівників фізичної культури та спорту. Дякую всім організаторам змагань, які долучились до проведення цього чемпіонату, дякую всім учасникам. Дякую збройним силам України за те, що ми сьогодні на цих змаганнях відчуваємо себе у безпеці», – відмітив Олег Кантор.

Олександр Пащинський, головний секретар Федерації мотоциклетного спорту України, також привітав учасників, підкресливши значущість чемпіонату для розвитку мотоспорту в країні.

«Новинкою змагань стала відзнака HOLESHOT, спортсмен який виграв старт», – повідомив головний секретар Федерації мотоциклетного спорту України.

Перший день змагань, попри примхливу погоду, зібрав близько 40 спортсменів з 9 областей України.

У неділю реєстрація стартувала о 7 годині ранку, далі почались вільні тренування по класах.

З 10 години стартували кваліфікаційні заїзди: спочатку на трек виїхали квадро, далі – МХ1, МХ2, 125 см кубічних, МХ 250, третіми трасу підкорювали мото 50 см кубічних, четвертими – ветерани.

Організатори доклали значних зусиль для підготовки треку та забезпечення високого рівня проведення змагань. Змагання подарували глядачам чимало захопливих моментів та яскравих вражень від майстерності українських мотогонщиків.

Versii

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *