Суперліга Favbet: всі переходи перед сезоном 2024/25

Баскетбол

Клуби Суперліги України з баскетболу розпочали підготовку до виступів у наступному сезоні, дві команди вже встигли провести перший контрольний матч. Останнім офіційно оголошеним переходом було повернення в Київ-Баскет центрового Максима Сандула.

У цьому матеріалі ми зібрали інформацію про всі переходи та повернення баскетболістів у клуби Суперліги Favbet, за які вже офіційно оголосили команди.

ДНІПРО

Пресслужба чемпіона України та головний тренер Володимир Коваль повідомляли, що форвард Роман Бондарчук пішов служити в ЗСУ, центрового Кирила Натяжка не буде у складі команди в новому сезоні, а захисник Михайло Шкода завершив кар’єру та перейшов на адміністративну роботу в клубі.

Дніпряни вже провели з БК Запоріжжя на домашній арені “Шинник” першу контрольну зустріч серед команд Суперліги цього міжсезоння.

Нагадаємо, БК Дніпро готується до кваліфікації Кубку Європи ФІБА, яку гратиме з румунською Констанцою. Матчі за вихід до групового турніру заплановано провести на майданчику суперника 24 та 26 вересня.

РІВНЕ-ОШВСМ

Срібні призери Суперліги більш активно інформують про зміни у своєму складі. Рівняни не лише повідомляють про новачків, а й про тих гравців, з якими домовилися за продовження співпраці.

Прийшли:

Дмитро Головчик (захисник)

Айзея Фуллер (захисник)

Залишились:

Максим Мочалов (форвард)

Олексій Соловйов (захисник)

Дмитро Тимощук (захисник)

КИЇВ-БАСКЕТ

Склад чинних володарів бронзи найсильнішої баскетбольної ліги України поповнили п’ять новачків. Клуб наставника Дмитра Забірченка в міжсезоння провів ребрендинг свого логотипа.

Прийшли:

Ярослав Карпюк (центровий)

Денис Клевзуник (форвард)

Максим Сандул (центровий)

Максим Сафонов (захисник)

Артем Смітюх (форвард)

ЧЕРКАСЬКІ МАВПИ-ДНІПРО

Новим головним тренером черкасців став Георгій Ступенчук, який вже має досвід керівництва головною командою, оскільки очолював її у сезоні-2022/2023. У структурі Черкаських Мавп цей фахівець з 2018 року. Відомо, що на посаді асистента продовжить працювати Дмитро Нагорний. Команда офіційно повідомила про повернення свого вихованця та підписання трьох колишніх гравців Прометея.

Прийшли:

Дмитро Клебан (центровий)

Ігор Клімов (захисник)

Даниїл Пирогов (форвард)

Назар Холод (форвард)

ЗАПОРІЖЖЯ

У новому сезоні допомагати керувати командою Валерію Плеханову буде новий асистент Андрій Жержерунов. “Зелено-фіолетові” першими офіційно оголосили про завершення комплектації ростеру клубу на наступний сезон, який оновився на 50%, та повідомили про припинення співпраці з тепер уже своїм колишнім капітаном Олександром Сізовим. Крім нього БК Запоріжжя в міжсезоння втратило ще двох лідерів: Романа Морозова й Віталія Бикова.

Прийшли:

Владислав Ніколайчук (форвард)

Серафим Новіков (захисник)

Олександр Петренко (форвард)

Самі Роу (захисник)

Сергій Скіра (центровий)

Сайвон Трейлор (захисник)

Залишились:

Антон Буц (центровий)

Андрій Величко (захисник)

Ілля Дмитренко (форвард)

Ростислав Кабанов (форвард)

Максим Нікітін (форвард/центровий)

Андрій Хохоник (захисник)

ПРИКАРПАТТЯ-ГОВЕРЛА-КФВ

Ростер команди наставника Євгена Мурзіна теж уже укомплектований, він значно змінився в порівнянні з сезоном-2023/24. Говерла повідомила про підписання відразу восьми новачків. Також іванофранківці зуміли повернути лідерів Іллю Кабацюру та Сергія Старцева, які минулий сезон провели в команді, але влітку тренувалися з Прометеєм.

Прийшли:

Олександр Бречка (захисник)

Владислав Іванов (захисник)

Сергій Кузнецов (захисник)

Віктор Лемішка (центровий)

Віталій Лемішка (центровий)

Данило Марків (форвард)

Роман Морозов (форвард)

Ігор Стародуб (захисник)

Залишились:

Володимир Дроздов (форвард)

Ілля Кабацюра (форвард)

Сергій Старцев (захисник)

Ілля Чугунов (форвард)

СТАРИЙ ЛУЦЬК-УНІВЕРСИТЕТ

Лучани вийшли з відпустки та під керівництвом головного тренера Дмитра Чайковського розпочали підготовку до нового сезону. Команду поповнили п’ять новачків й залишили три українці: капітан останніх сезонів Володимир Коцько, Максим Дейна і Данило Марків. А також клуб не продовжив співпрацю з американським легіонером Стейсі Томасом.

Прийшли:

Павло Горобченко (захисник)

Степан Лесик (центровий)

Максим Михайлов (форвард)

Аарон Рідлі (Форвард)

Ісая Тернер (центровий)

Залишився:

Петро Глушко (форвард)

Олександр Дюпін (форвард)

Маркіз Джексон (захисник)

Дмитро Липовцев (форвард)

Антон Мусієнко (захисник)

Олександр Прозапас (захисник)

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *