Футзальна збірна України зіграла другий матч на чемпіонаті світу

Футзал

Після того, як збірні України та Анголи програли свої стартові поєдинки на ЧС-2024, було зрозуміло, що очна зустріч – це шанс на продовження турнірної боротьби. І обидві команди повинні були зробити висновки. Маркос Антунеш майже нічого не став міняти, окрім того, що у стартовій четвірці з’явився Елбер, який пропускав матч з Афганістаном через дискваліфікацію. А ось у збірної України зі стартових хвилин вийшла четвірка, яка у матчі з Аргентиною була номінально другою. Хіба що замість Мельника у цьому квартеті з’явився Зварич. Що стосується воротарської позиції, то Олександр Косенко вирішив не міняти Сухова, незважаючи на його помилки у матчі з Аргентиною,

Українці дуже активно почали гру, створюючи тиск на ворота Гоміто. Вже на стартових секундах міг забивати Семенченко, проте ангольський голкіпер впорався з його ударом. Цей момент став початком того тиску, які підопічні Олександра Косенка згодом почали чинити на захисні порядки своїх візаві. Цей тиск міг принести свої плоди на 2-й хвилині, коли міг забивати Абакшин. А трохи згодом реальний момент для взяття воріт Гоміто мав Жук, але він не зміг переграти голкіпера збірної Анголи. Однак, саме Жук став героєм епізоду на 7-й хвилині, коли проти нього сфолив Пауло. Питання було тільки в тому, де був фол – у штрафному майданчику чи поза ним? Відповідь дав узятий українською стороною «челлендж» та перегляд цього епізоду арбітрами, які у підсумку вказали на 6-метрову точку. Сам же постраждалий і виконав цей пенальті, відкривши рахунок. Цей гол був дуже важливий для збірної України з психологічної точки зору, особливо після розгрому в матчі з Аргентиною. Але після цього збірна України не зупинялась. Вона нав’язувала опонентам свою гру, що, зокрема, було видно і по тому, що підопічні Олександра Косенка вигравали багато протистоянь. Також варто відзначити, що українці непогано грали через своїх «стовпів», також у Сухова, на відміну від матчу з Аргентиною, вже краще проходили передачі вперед та підключення у якості п’ятого польового.

А після екватору першого тайму настав зоряний час Ігоря Корсуна. Ще до середини першого тайму він перевірив на міцність поперечину воріт Гоміто  Але вже на 13-й хвилині Корсун таки забив, зробивши рахунок 2:0. А ще за кілька хвилин той же Корсун прийняв передачу з глибини від Фаренюка, який незадовго до того вийшов на паркет, і перекинув м’яч через Гоміто.

Про воротаря збірної Анголи варто сказати окремо. Протягом усієї гри (не лише першого тайму) він неодноразово виручав свою команду. Можливо, якби не гра воротаря збірної Анголи, то українці вже у першій 20-хвилинці могли вести з розгромним рахунком.

Також неможливо не відзначити контратаки збірної Анголи, які були дуже небезпечними. І в одній з них ангольці таки знайшли своє щастя. Елбер зробив сольний прохід до воріт Сухова у стилі бразильця Артура у матчі з Хорватією, і завершив його так само результативно. Однак, це був єдиний позитивний момент для збірної Анголи у першому таймі.  

Українці не змінили своїх планів на гру після перерви. Вони продовжували тиснути на ворота Гоміто, намагаючись збільшити свою перевагу. Проте голкіпер африканської команди продовжував записувати «сейви» до свого активу. Однак, коли на 26-й хвилині у ворота Гоміто був призначений штрафний удар, то відбити постріл Мельника він не зміг, і так рахунок став 4:1 на користь збірної України. А ще за кілька хвилин перевагу українців збільшив Зварич.

На цьому «синьо-жовті» не зупинялись. Вже після екватору другого тайму підопічні Олександра Косенка знову змусили Гоміто капітулювати. Цього разу у воротах збірної Анголи «розписався» Чернявський, який відгукнувся на подачу з кутового. Зазвичай «вісімка» збірної України святкує свої голи виконанням сальто, як це було на Євро-2022. Однак, цього разу він усім своїм видом показав, що сальто не буде.

Під кінець гри збірна України намагалася забити ще один гол, аби за підсумками двох своїх поєдинків у груповому етапі ЧС-2024 зробити різницю м’ячів рівною. Проте, і Ангола хотіла скоротити різницю в рахунку. І на початку останньої хвилини матчу Ведо таки вдалося забити другий гол збірної Анголи в цій грі. Однак, останнє слово було за українцями, а конкретно – за Назаром Шведом, який за сім секунд до фінальної сирени встановив остаточний рахунок – 7:2 на користь «синьо-жовтих».  

Ангола – Україна – 2:7
Голи:
 Елбер (17), Ведо (40)  – Жук (7 – з 6-метрового), Корсун (13, 16), Мельник (26), Зварич (28), Чернявський (32), Швед (40)
Ангола: Гоміто – Чіео, Елбер, Адеріто, Жо – Брауліо Фонтура, Песадо, Пауло, Андерсон Фортеш – Ведо, Арроз Досе, Калуанда
Україна: Сухов – Семенченко, Корсун, Зварич, Абакшин – Шотурма, Микитюк, Швед, Жук – Чернявський, Фаренюк, Мельник
Попередження: Адеріто (9), Гоміто (20)  

5х5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *