Наші баскетболістки двома перемогами стартували на чемпіонаті світу

Баскетбол

Жіноча молодіжна збірна України здобула впевнену перемогу над Австрією у своєму стартовому матчі чемпіонату світу-2024 U-23 з баскетболу 3х3, який розпочався в Улан-Баторі (Монголія).

Гра завершилася з рахунком 12:9 на користь українок.

На початку зустрічі “синьо-жовті” пропустили ривок суперниць 3:0, але на четвертій хвилині зуміли зрівняти рахунок – 3:3, а потім вийти вперед на 2 очки. На шостій хвилині Україна досягла двозначної переваги – 8:4. Вона довела цей матч до підсумкової перемоги та впевнено розпочала виступ на світовій першості.

Чемпіонат світу-2024 3х3 U-23. Жінки

1 тур. Група А. Улан-Батор, Монголія

Україна — Австрія 12:9 (Кучерьонок- 7, Бугайова – 3, Ковтун 1, Лапхан – 1)

Українки грають в групі А, де їх суперниками також будуть перший сіяний Китай, Угорщина й Бенін.

Наші баскетболістки перемогли і в другій грі.

Збірна Беніну першою відкрила рахунок та здобула перевагу +3 на старті. Проте “синьо-жовті” наприкінці другої хвилини зуміли скоротити відставання до 1 очка, а після екватору зустрічі вийшли вперед. Здобули та зберігали комфортну перевагу, але африканські опонентки на останніх секундах реалізували двоочковий кидок. Все ж перемогу в близькому матчі відсвяткувала Україна.

Наші дівчата не давали домінувати суперницям під кільцем – Анастасія Ковтун та Ірина Бугайова регулярно “виписували” блокшоти. Найрезультативнішою гравчинею українок у другій зустрічі поспіль стала Анастасія Кучерьонок, яка набрала 5 очок.

Чемпіонат світу 3х3. Жінки, U-23

Група А. Улан-Батор, Монголія

Бенін — Україна 11:12 (Кучерьонок 5 (1 дальне влучання), Ковтун 3, Богдана Лапхан 2 (1), Бугайова 2

Згідно з регламентом із кожної групи в жінок і чоловіків у плейоф виходять по дві кращі збірні. 15 вересня розпочнуться матчі на виліт з чвертьфіналів, у цей же день будуть визначені володарі медалей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *