Коломиянин виборов ще одну нагороду чемпіонату Європи з паверліфтингу

Важка атлетика Інші ТОП

Тріумфом збірної України завершився чемпіонат Європи з паверліфтингу у чеському місті Плзень. На змаганнях представник Коломиї Віктор Голіней зумів вибороти дві нагороди.

Як писала “Галка” раніше, коломиянин Віктор Голіней виборов “золото” на чемпіонаті Європи з паверліфтингу (ФОТО).

У заключний день у категорії до 120 кг у цікавій боротьбі чемпіоном став Олександр Рубець з Маріуполя, який виступав з власною вагою 105,4 кг. Виборовши малі бронзові нагороди у присіданні та жимі з результатами 390 та 297,5 кг відповідно, спортсмен у тязі підкорює 350 кг та завойовує золото у даній вправі й підіймається на найвищу сходинку п‘єдесталу пошани з сумою триборства 1037,5 кг. Тренери: К.В. Бородай-Збандут, В.Д. Шаповал.

У найважчій ваговій категорії, понад 120 кг, у боротьбі за золото Чемпіонату Європи зійшлись чемпіони світу серед юніорів Андрій Шевченко з Краматорська та представник Коломиї Віктор Голіней. 450 кг у присіданні в активі Андрія проти 425 у Віктора, та малі золота та срібна медалі у цій вправі. У жимі лідером теж був Андрій, 340 проти 325 кг відповідно, і знову медалі такого ж ґатунку. А виконавши чітко всі три спроби тяги: 330, 340 та 345 кг, Шевченко стає чемпіоном Європи з особистим рекордом 1135 кг. Голіней підкоривши у тязі 355 кг посідає друге місце у тязі та підіймається на другу сходинку п‘єдесталу пошани чемпіонату Європи з сумою триборства 1105 кг. Тренери срібного призера: В.П. Грицко, А.В. Литвин. Тренери чемпіона: О.М. Бичков, А.Ю. Бичкова, інформує “Галка” з посиланням на Національна Федерація Пауерліфтингу України IPF.

На такій мажорній ноті для України завершився сьогодні чемпіонат Європи з паверліфтингу. Вчора наша жіноча збірна посіла перше командне місце чемпіонату, а сьогодні такий же титул здобула і чоловіча! Лариса Соловйова та Мельник Тетяна посіли відповідно перше та друге місце в абсолютному заліку серед жінок, а наші чоловіки зайняли всі три сходинки п‘єдесталу «абсолютки», розташувавшись таким чином: 1 місце – Мусієнко Костянтин, 2 – Рисєв Володимир, 3 – Рубець Олександр.

ГАЛКА

“Вітаємо найкращу збірну Європи та бажаємо нових вершин, нових рекордів та спортивного довголіття!”, – йдеться у дописі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *