Спортивні кросівки для бігу: поради, як вибрати взуття та не помилитись

Інші

Обираємо спортивне взуття для бігу — якими мають бути кросівки для бігунів і на що потрібно звернути увагу? Головні нюанси для майбутніх спортсменів.

Як вибрати спортивні кросівки для бігу

Спорт – запорука доброго самопочуття, але важливо правильно підбирати одяг та взуття. Від цього залежить особистий комфорт під час занять. Також людина випадково не отримає травму, тому дуже важливо знати критерії, за якими обирається спортивне взуття. Бо немає універсальних кросівок – завжди є нюанси, які слід враховувати при купівлі.

Що потрібно враховувати при виборі кросівок для бігу?

Ринок кросівок дуже великий, що добре, бо навіть вибагливий покупець зможе найти собі варіант. Але іноді ж схоже на гру в ігрові автомати – рулетка з невідомим результатом, бо людина не знає, як правильно обирати взуття. В першу чергу потрібно звертати увагу на:

  • амортизацію;
  • підошву – рекомендується обрати варіанти зі спеціальної мікропори, щоб вона була м’якою;
  • матеріал – мембранна тканина, бавовна або матерчата;
  • розмір – рекомендується знати розміри ноги в сантиметрах, щоб підібрати правильний варіант;
  • сезонність – влітку матеріал повинен дихати, а для зими краще зі спеціальною підошвою з льодом.

Також варто враховувати, чи буде це біг на вулиці, або в залі. В останньому випадку не потрібно брати моделі на зиму, тому, що в спортзалі тепло і немає проблеми з негодою.

Кросівки мають  надихати 

Можливо це не здається важливим, але в занятті спорту потрібно отримувати задоволення від того, що робиш. Як людина виглядає, в чому вдягнена, взута і де знаходиться. Все це позитивно впливає на фінальний результат занять спортом.

Ціна та бренд не грають дуже високою ролі в виборі. Проте, часто спеціалізовані компанії точно знають, як робити спортивне взуття. Професіонали довіряють таким магазинам, та і великий вибір дозволяю підібрати те, що підкреслить індивідуальність. Краще обирати якість за більш високою ціною, чим невідомий бренд за низькою. Але, далеко не завжди велика ціна означає такий же рівень якості.

Серед багатьох брендів, які роблять спеціалізовані моделі для бігунів, виділяються Nike. Проте і інші популярні спортивні бренди виготовлять відповідне взуття. Тому рекомендується не нехтувати ідеєю почитати відгуки та огляди в мережу. Так потенційний покупець на основі досвіду інших зможе зрозуміти, чи підходить йому модель.

Якщо вибір кросівок привів до відомого бренду, то краще купувати в офіційних магазинах або підтверджених дилерах. Так клієнт не отримає репліку, яка значно менш якісна, ніж оригінал.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *