Троє прикарпатських гандболісток стали чемпіонками України

Гандбол ТОП

Чемпіонський титул вдев’яте підкорився львівській “Галичанці”.
Чемпіонат України з гандболу серед жіночих команд Суперліги 2022/2023 завершився, а його призери отримали заслужені нагороди.

Останній тур першості з 11 по 13 травня проходив в Ужгороді. В заключний день львівська «Галичанка» вже у статусі чемпіонок розправилась із послабленим кадровими втратами «КОСФК» 42:9. У львів’янок 10 голів забила лінійна  Анастасія Мелексесцева. Вона як і воротар Вікторія Салтанюк з нового сезону гратиме за польський «Кобежиці». 9 м’ячів у складі переможніць закинула Владислава Слободян. Екс-гравчиня миколаївського «Реалу» вперше стала чемпіонкою України. Але для всього клубу «Галичанка» цей чемпіонський титул є вже 9-м поспіль. «КОСФК» до останнього туру претендував на бронзу, однак завершив чемпіонат на 4-му місці. За команду з Київської області 3 голи у матчі проти “Галичанки” забила Марія Скрипець.

Унічию 22:22  зіграли «Львівська Політехніка» та «Спартак-ШВСМ». Львів’янки після золота Вищої ліги дебютували у Суперлізі і відразу пробились у призи завоювавши свою першу бронзу. 7 м’ячів у складі «Політехніки» закинули Юлія Гутник. За «Спартак» по 6 разів голами відзначилась Анастасія Пархоменко та Альона Божко. Киянки посіли підсумкове 5-те місце.

«Карпати» достроково гарантувавши собі друге місце чемпіонатув останньому матчі завдали поразки хмельницькому «ДЮСШ ХНУ-1» 38:28 . Ужгородки завоювали срібло у 8-й раз в історії клубу. 8 м’ячів у складі господарок закинула лінійна Каріна Колодюк, 6 голів у півсередньої Дар’ї Кот. У Хмельницького клубу головним бомбардиром гри стала Тетяна Соловей – 10 голів. «ДЮСШ ХНУ 1» у своєму першому сезоні посів шосте місце Суперліги.

Після останньої гри чемпіонату на арені «Золота гора» в Ужгороді відбулась церемонія нагородження за участі першого віце-президента ФГУ Євгена Петрушевського, державного тренера України з гандболу Олександра Чайченка, президента Федерації гандболу Закарпатської області Олександра Ледиди та президента Федерації гандболу Львівської області Романа Федишина.

Нагадаємо, що в складі чемпіонок виступають наші землячки Ірина Прокоп’як, Марія і Тетяна Поляк.

Суперліга. Турнірна таблиця

1. «Галичанка» (Львів) – 28 очки

2. «Карпати» (Ужгород) – 23

3. «Львівська Політехніка» (Львів) – 15

4. «КОСФК» (Київська область) – 11

5. «Спартак-ШВСМ» (Київ) -8

6. «ДЮСШ 1-ХНУ» (Хмельницький) – 5  

ФГУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *