Микола Микитюк: “Ви все бачите на екрані, але зіткнутися з цим у реальності набагато страшніше”

Футзал

Микола Микитюк став першим українським гравцем, який зіграє в іспанській Прімері. Наш футзаліст підписав контракт на два роки з “Кордобою”.

Gustavo Muñana, “Relevo”

Після більше як півтисячі днів війни у розмові з представниками іспанських ЗМІ Микола говорить: “В 21 столітті нормальне життя зупинилось, цього ніхто не очікував. Була тотальна паніка і нерозуміння того, що відбувається. Ти не думаєш ні про футзал, ні про ніщо інше. Головне завдання – врятувати життя своїх близьких. З початку повномасштабного вторгнення загинуло багато мирних жителів, дітей, жінок і літніх людей”.

“Ви все бачите на екрані, але зіткнутися з цим у реальності набагато страшніше, я не можу передати вам словами, що відбувається в нашій країні. Ми почали боротьбу за наше існування, наше майбутнє, щоб захистити свій дім.

Завдяки нашим ЗСУ спорт відновився, в тому числі і футзал, але ракетні обстріли не припиняються, і коли спрацьовує повітряна тривога, ми ховаємося в бомбосховищі. Коли ракета летить, вона не обирає хто ти, дитина чи дорослий. Наші міста руйнують.

Психологічно дуже важко зосередитися на футзалі, але ми боремося за свою свободу і незалежність, і завдяки нашим захисникам я можу продовжувати займатися тим, що люблю найбільше. Не можна забувати якою великою ціною це обходиться, багатьма жертвами. Ми всі працюємо на перемогу, іншого шляху для нас немає.

Війна триває. Багато спортсменів вже загинуло. Це страшно, але я пишаюся тим, що я українець. Ми найсильніша нація в світі. Ця війна повинна закінчитися тим, що росія покине нашу країну і відновить всю завдану нею шкоду, але, на превеликий жаль моєї країни, ми не можемо повернути всіх людей, які загинули”, – розповідає Микитюк через що зараз проходить Україна.

“Мені подобається приймати такий виклик і я намагатимусь не розчарувати людей, які в мене вірять. Я буду допомагати команді досягати цілей у цьому сезоні. Я не вважаю себе особливим, я думаю, що завдяки роботі, дисципліні і, головне, вірі у мене є ця можливість. Я дуже радий грати в найкращому чемпіонаті світу.

Я зроблю все можливе і неможливе, щоб допомогти досягти успіху команді. Я готуюся до змагань і знаю, що це буде нелегко, але я думаю, що зможу адаптуватися в такій вимогливій ​​Лізі.

В Україні є багато талановитих гравців, які могли б грати в Іспанії, як Шотурма та інші гравці національної збірної” – додає гравець.

Тренер “зелено-білих” Хосан Гонсалес визначає Миколу як дуже міцного гравця в обороні, центрі та фізично сильного попереду. “Він наносить удари з обох ніг і є вирішальним у грі на стандартах. Крім того, що він фахівець у захисті, він має велику якість у виводі м’яча. Він перевірений гравець, який дасть нам чудову конкуренцію”, – підкреслює коуч.

Микитюк забив 30 голів і віддав 13 результативних передач у 40 іграх за “Ураган”, і тренер Кордова вважає, що “він потрапив у найкращу лігу світу в ідеальному віці, щоб використати свою силу. Ми підписали гравця з міжнародним досвідом, обидва в відбору як клубу”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *