“Прикарпаття” стартувало в чемпіонаті з нічиєї

Футбол

Поділля” після річної паузи відновлює свої виступи у Першій лізі під керівництвом Віталія Костишина. “Прикарпаття” ж значно оновило склад – причому, багаторічні лідери залишили клуб, приєднавшись до аматорського “Пробоя”. Якщо доречно за цих обставин згадувати статистику, відзначимо: у всіх домашніх матчах у Першій лізі з “Поділлям” івано-франківці поле без забитих голів не покидали. Забігаючи наперед, ця тенденція продовжилася й у оновлених складах. 

Гості активно розпочали гру, але до небезпечних моментів справа не доходила. На сьомій хвилині арбітр призначив пенальті у ворота Поділля за фол Задої проти Хоми. Пенальті від Барчука парирував Задерейко, але першим на добиванні опинився Хома – 1:0. Забитий м’яч додав івано-франківцям впевненості у власних силах. 

Колектив із Хмельницького намагався зрівняти рахунок, але їхнім атакам не вистачало нестандартних дій. Проте свій момент гості все ж створили. Після прострілу Сімініна у поперечину пробив Карпенко. На 32-й хвилині “Поділля” все ж зрівняло рахунок. Каверін подав зі штрафного, а Василенко у падінні переправив м’яча в сітку – 1:1. На 40-й хвилині небезпечно пробивав вже Костенко, але воротар зіграв надійно.  

У другій половині тайму гості грали набагато цікавіше. Хоча на початку другого тайму більше контролювали м’яч господарі, але без просування вперед. На 57-й хвилині міг забивати Костенко, але його удар з-за меж штрафної парирував Герич. В кількох відразу моментах лише майстерність голкіпера франківців не дозволяла Поділлю вийти вперед.  

Проте могло все й перевернутися: у компенсований час міг забивати Рудюк, але він з меж штрафної пробив вище воріт. У підсумку, матч завершився внічию.  

Man of the Match: Віталій Каверін (Поділля)  
Досвідчений хавбек продемонстрував свій клас і вміння створювати різницю. Його асист допоміг гостям зрівняти рахунок.  

SportArena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 1 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Поділля» (Хмельницький) – 1:1 (1:1)
Голи: 
Хома (8) – Василенко (32).
На 8-й хвилині Барчук не реалізував 11-метровий (воротар).

Прикарпаття: Герич, Шинкаренко (Демків, 70), Матушевський, Швець, Попчук, Соловйов (Радульський, 80), Сьомка (Стаднік, 53), Тітаєвський, Михальчук (Рудюк, 46), Хома, Барчук (Дмитрук,70). Запасні: Бобинець, Геник, Бучакчийський, Титов.
Поділля: Задерейко, Сімінін (Назарчук, 70), Савчук, Веремієнко, Чушенко, Цибульник, Костенко (Биков, 85), Задоя, Василенко, Каверін (Боженар, 75), Карпенко. Запасні: Петриченко, Оробець, Лис, Доброхотов.
Попередження: Швець (90+3) – Чушенко (45+1), Сімінін (67).

29 липня 2023 року. 15:00, Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. +26С
Арбітр: О.Когут (Тернопіль). Асистенти арбітра: А.Лікаренко (Чернігів), Д.Каморніков (Донецька обл.).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: А.Валенко (Львів).



Прикарпаття та Поділля переможця не виявили

“Поділля” відновлює свої виступи у Першій лізі з діючою безнічийною серією, яка триває 8 ігор: по чотири перемоги та поразки. Серед новачків команди безумовно варто відзначити досвідченого захисника Сергія Сімініна. “Прикарпаття” за це літнє міжсезоння втратило майже всіх своїх ключових гравців. Без Радульського, Борисевича, Сондея та Волошиновича складно було уявити команду у минулому сезоні.

Колектив із Хмельницького намагався шокувати свого суперника швидким голом, але витиснути максимуму із своїх атак футболісти “Поділля” не змогли. Підвів свою команду Євген Задоя, який збив Хому і арбітр призначив пенальті. 11-метровий у виконанні Барчука парирував голкіпер, але першим на добиванні опинився Хома – 1:0.Після подачі Каверіна зі штрафного міг зрівнювати рахунок Веремієнко, але він пробив вище воріт.

На жаль, осмислених дій у першій половині зустрічі було небагато. На перший план виходила боротьба у центрі поля. Проте, до перерви глядачі все ж побачили ще один гол. Каверін подав зі штрафного, а першим на м’ячі опинився Василенко – 1:1. У другій частині тайму гості перехопили ініціативу і були близькими до того, щоб вийти вперед.

На початку другого тайму небезпечний штрафний отримали гості, але Каверін пробив у стінку. Ближчими до голу були гості, але довести свої атаки до логічного завершення вони не могли. До того ж, варто відзначити впевнену гру Герича. Вирвати перемогу ніхто із суперників не зміг.

UA-Футбол

1 thought on ““Прикарпаття” стартувало в чемпіонаті з нічиєї

  1. Жалюгідний футбол у виконанні Прикарпаття. Вважаю, що кращого і не буде. Слабкий тренер. Плинність складу. Відсутність гідного підсилення. Мабуть краще було би повернути Ковалюка. І допоки пан Марцинків не повернеться лицем до команди, нічого доброго не буде. Зараз команда існує тільки для того, аби існувати. Без якихось амбітних завдань. Гру відіграли аби як і чекаємо наступну. Соромно дивитися на таке Прикарпаття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *