“Інгулець” – “Прикарпаття-ЗСУ”. Анонс матчу та пряма трансляція

Футбол

У суботу, 27 квітня, матчами шостого туру стартує друге коло групи “Чемпіонська” у Першій лізі. На стадіоні “Інгулець” у Петровому місцева однойменна команда прийматиме івано-франківське “Прикарпаття-ЗСУ”. За протоколом безпеки воєнного стану гра пройде без глядачів. Пряму трансляцію дивіться о 14:00 на YouTube-каналі ПФЛ.

Весняну частину сезону суперники розпочали очним поєдинком в Івано-Франківську, де непросту мінімальну перемогу здобули гості – 0:1. У наступних двох турах петровці зуміли набрати лише одне очко – домашня нічия з “Кудрівкою-Нивою” (0:0) і виїзна поразка від “Агробізнеса” (0:1). А далі підопічні Владислава Лупашка відсвяткували дві поспіль перемоги – з “Епіцентром” вдома (1:0) і з “Карпатами” на виїзді (2:1). 

У турнірній таблиці “Інгулець” дещо скоротив відставання від лідера і залишився на другому місці, збільшивши перевагу над “Лівим берегом”, що йде третім, вже до шести очок. “Прикарпаття” ж поки – восьме, перебуваючи на відстані двох очок від п’ятого “Маріуполя”. Івано-франківці також виграли два попередні матчі – у Сумах з “Вікторією” (1:0) і вдома з “Полтавою” (3:1).

Варто відзначити, що після перемоги у Львові 37-річний наставник “Інгульця” був визнаний найкращим тренером 5-го туру. До символічної збірної від Sport Arena увійшли по два футболісти кожної з команд: у петровців – це хавбеки Віталій Кольцов та Олександр Козак, а в івано-франківців теж півзахисники – Артем Сьомка і Василь Цюцюра. Щоправда, через дискваліфікації двоє з них – Козак і Сьомка – пропускають суботню гру.

У Першій лізі суперники зіграли між собою п’ять матчів. У сезоні 2018/19 івано-франківці зуміли перемогти двічі – 1:0 у Петровому та “сухі” 4:0 вдома, коли “Прикарпаття” видало одну зі своїх найкращих ігор. У наступному сезоні 2019/20 долю обох матчів вирішив лише один забитий м’яч.

На стадіоні “Рух” на 20-й хвилині Мішуренко вивів “Інгулець” вперед, а невдозді досвідчений Шуст парирував пенальті і спробу добивання від Конкольняка – 0:1. Скандальний матч у Петровому з двома вилученнями прикарпатців і дуже сумнівним пенальті на 90+3 хвилині став останнім у кар’єрі арбітра Івана Бондаря (1:0)…


Знову мінімальна перемога петровців була зафіксована у 1-му турі Чемпіонської групи в Івано-Франківську. На 76-й свій дебютний гол за “Інгулець” забив Валерій Сад, засмутивши колишніх одноклубників з “Прикарпаття”. Яким стане шосте протистояння цих команд – дізнаємось вже у суботу…

Чемпіонат України. Перша ліга. Група “Чемпіонська”. 6 тур
«Інгулець» (Петрово) – «Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ)

27 квітня 2024 року. Петрове, стадіон “Інгулець” – 14:00
Арбітр: С.Лапко (Львів). Асистенти арбітра: Ю.Ковальчук (Львів), О.Марчик (Житомир).
4-й арбітр: А.Ухов (Кривий Ріг). Спостерігач арбітражу: О.Головков (Сєвєродонецьк).

Інгулець – Прикарпаття. Підопічні Лупашка переграли лідера на виїзді і збільшили свою перевагу над “Лівим берегом” вже до шести очок. Це був найкращий матч для “Інгульця” у цій частині сезону. Друга команда групи нейтралізувала всі сильні сторони львів’ян і заслужено перемогла. Безумовно, варто відзначити тренерський штаб петровців, який досконало вивчив сильні і слабкі сторони суперника. Через дискваліфікацію не зможе зіграти Козак, і це суттєва втрата для господарів. “Прикарпаття” здобуло другу поспіль перемогу, вдома розібравшись з “Полтавою”. З найкращого боку проявив себе Василь Цюцюра, а також вперше у 2024 році забив Андрій Хома. Легко петровцям точно не буде, адже івано-франківці знають, як грати проти фаворитів, – анонсує UA-Футбол.

Прогноз FootBoom: 2:0. Успіх у Львові дозволив “Інгульцю” повернутися в “чемпіонські” перегони: відстань до лідера – п’ять очок. Які реально відіграти за п’ять турів, що залишилися. “Прикарпаття” двома останніми перемогами (над “Вікторією” – 1:0 і “Полтавою” – 3:1) продемонструвало свою готовність поборотися за місце в провідному квартеті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *