Тарас Лесюк побіжить естафету в Естерсунді

Біатлон Зимові

Чоловіча збірна України визначилася зі складом на естафету Кубка світу з біатлону в шведському Естерсунді. Заявку команди ексклюзивно для Суспільне Спорт назвав старший тренер збірної Юрай Санітра.

Біатлоністи відкрили нинішній Кубок світу змішаними естафетами та індивідуальними гонками. Відтак, чоловіча естафета буде першою класичною для спортсменів та відбудеться на наступний день після гонки біатлоністок.

До складу команди на чоловічу естафету, яка відбудеться у четвер, 30 листопада, не потрапили Богдан Цимбал та Денис Насико, які перебувають в Естерсунді. Натомість Артем Тищенко, Артем Прима, Тарас Лесюк та Антон Дудченко бігтимуть гонку.

Cклад на прийдешній старт майже повністю повторює заявку попереднього сезону в Естерсунді, де Україна в естафеті посіла п’яте місце. Єдина зміна – замість Насика бігтиме Лесюк.

Склад збірної України на чоловічу естафету в Естерсунді

  • Артем Тищенко – Артем Прима – Тарас Лесюк – Антон Дудченко

Головний тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт розповів про вибір складу на естафету, а також – про відсутність у заявці Цимбала та Насика.

  • Про вибір складу на естафету

“Довго не думав, але було більше варіантів. Бо я вже трішки за тренуваннями знаю, хто може і на якому етапі стартувати в естафеті. Було питання по третьому етапу: поставити Лесюка, Насика чи Цимбала. І [питання було] щодо того, щоб дати можливість пробігти естафету Лесюку, щоб він показав себе, як може закрити третій етап. Вирішив дати йому можливість. Не можу сказати, що Цимбал чи Насико виглядають гірше, але наразі вирішив спробувати цей варіант естафети”.

  • 29 листопада. 16:20. Естафета — жінки
  • 30 листопада. 16:20. Естафета — чоловіки
  • 1 грудня. 15:45. Спринт — жінки
  • 2 грудня. 15:45. Спринт — чоловіки
  • 3 грудня. 15:00. Гонка переслідування — жінки
  • 3 грудня. 17:00. Гонка переслідування — чоловіки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *