Збірна України з голами “ураганівців” впевнено перемогла бельгійців

Футзал

Матчем проти збірної Бельгії для національної збірної України починався вирішальний відрізок відбору на чемпіонат світу – 2024.

Підопічним Олександра Косенка потрібно було забути попередню гру проти бельгійців, яка закінчилась переконливою перемогою «синьо-жовтих» з рахунком 10:2. Тим більше, треба додати, що українцям до цього не зовсім щастило саме у номінально домашніх матчах, які проходили в угорському Береттьоуйфалу. Поразка від Польщі та нічия з Сербією – тому підтвердження. Тому, підопічним Олександра Косенка потрібно було перервати ще й цю не зовсім приємну тенденцію. Вочевидь, у підсвідомості українські футзалісти тримали у головах поєдинок, який мав стартувати паралельно у Сербії, де місцева збірна грала з поляками. І той поєдинок у контексті боротьби у групі «В» теж був дуже важливим.

Якщо говорити про стартовий склад збірної України, то у ньому, якщо брати до уваги попередній поєдинок проти збірної Сербії, сталася зміна на позиції «стовпа», де Артема Фаренюка поміняв Євгеній Жук. Решта позицій була без змін, зокрема і воротарська, де Олександр Косенко довірив місце у «рамці» Юрієві Савенку, який грав у обох поєдинках проти Сербії. У той же час додамо, що у заявці не було Кирила Ципуна, тому резервним воротарем був Олександр Сухов. Що стосується збірної Бельгії, то до складу цієї команди повернулись Гісланді та Раху. Особливо варто приділити увагу Раху, якого дуже не вистачало «червоним дияволам» у попередній грі проти української збірної. Тому, однозначно це було підсилення для бельгійської збірної.

Вже на 9-й секунді Швед наніс перший удар по воротах Вранкена, проте не поцілив у «рамку». Це був явник показник того, що українці були заряджені на швидкий гол. Окрім того, це показувало серйозну мотивацію підопічних Олександра Косенка. Бельгійці трохи згодом відповіли ударом від Раху прямо в руки Савенку. А ще за кілька миттєвостей Савенко помилився при передачі на партнерів, чим ледь не скористався Грельйо, проте Савенко все-таки зміг виправити свою ж помилку. Однак, вже скоро про цю помилку всі забули, оскільки Ігор Корсун відкрив рахунок у поєдинку. Відзначимо, що в цьому епізоді Корсун, швидше за все, хотів прострілити на Абакшина, який тільки-но вийшов на майданчик, але м’яч від Гісланді зрикошетив у ворота. Це сталося на 3-й хвилині, а за дві хвилини Педяш подвоїв перевагу української команди в цьому матчі. Але на цьому підопічні Олександра Косенка не зупинились, і вже до середини першої 20-хвилинки вони збільшили свою перевагу. Знову відзначився Корсун – цього разу після пасу Жука.   

Взагалі треба сказати, що українцям багато що вдавалося у першому таймі. Були удари по воротах Вранкена, внаслідок чого воротареві бельгійської збірної доводилося серйозно працювати. Був і високий пресинг, після якого бельгійці помилялись, і вже потім внаслідок цього рівень небезпеки біля воріт Вранкена ставав вищим. І були голи, що найголовніше. Зокрема, на 15-й хвилині Корсун отримав передачу від Шотурми та оформив «класичний» хет-трик, забивши три голи протягом одного тайму.

Проте, віддамо належне бельгійцям, які все-таки протягом тайму створили кілька небезпечних моментів біля воріт Савенка, змушуючи його вступати у гру. Але голкіпер збірної України зіграв надійно у кожному з тих епізодів, де це було потрібно. Особливо варто відзначити його потрійний «сейв», який став однією з окрас цього поєдинку. Можливо, така впевнена гра Савенка деморалізувала «червоних дияволів» не менше, ніж чотири пропущених голи. Але ще більше підопічних Каріма Башара деморалізував п’ятий гол, пропущений під кінець першого тайму. Цього разу «автограф» у воротах Вранкена залишив Шотурма, забивши з нульового кута.   

Початок другого тайму вийшов для українців трохи нервовим. Невідомо, з яких причин, але у підопічних Олександра Косенка трохи збільшилась кількість помилок. Можливо, це було пов’язано з тим, що  наставник збірної України вдався до деяких змін у складі, даючи ігровий час тим гравцям, які у першого таймі не виходили на майданчик. Зокрема, з’явилися Завертаний, Сірий та Зварич, а місце у воротах дісталося Сухову. Зрештою, на 25-й хвилині українська команда ледь не забила вшосте, проте Завертаний не зміг забити з вигідної позиції. На це бельгійці відповіли ударом Аднана, з яким впорався Сухов. Однак, трохи згодом українці розігрались, і на 27-й хвилині Педяш оформив дубль у цьому матчі. Щоправда, практично одразу українці привезли собі неприємності: Сірий сфолив проти Валена, і візуально здалося, що фол був за межами щтрафного майданчику, проте у ворота Сухова був призначений пенальті. Однак, голкіпер збірної України не дав забити Ель-Факірі з 6-метрової позначки, відбивши удар. Зрештою, за кілька миттєвостей Сірий виправився за епізод з привезеним пенальті, забивши сьомий гол у ворота збірної Бельгії. І тільки після цього бельгійцям таки вдалося «розмочити» Сухова. Уаді вдало зіграв після розіграшу кутового та став автором голу «червоних дияволів». Проте, трохи згодом українці могли кілька разів збільшити свою перевагу в рахунку, але то рятував Вранкен, то м’яч прилітав у каркас воріт збірної Бельгії.

Після 33-й хвилини Грельйо став виходити п’ятим польовим гравцем у складі збірної Бельгії. В принципі, це нікго не здивувало – щось подібне було і в матчі, який відбувався у Роздаалі. Тим не менш, перший же розіграш зайвого гравця ледь не призвів до голу у ворота Сухова, але Раху якимось чином не влучив по м’ячу і, відповідно, не замкнув дальню стійку. Щоправда, дуже скоро Раху таки виправився та відзначився у воротах збірної України, зробивши рахунок 7:2. Бельгійці і надалі намагались розігрувати «штучну» більшість, пррте після пропущеного голу гравцям збірної України вдалося трохи перебудуватись та знизити рівень небезпеки біля своїх воріт. А шикарним підсумком цього поєдинку став гол Фаренюка у ворота бельгійців, який був забитий в акурат під сирену.

Таким чином, збірна України вдруге розгромила бельгійців. Однак, найголовніша битва – попереду, особливо враховуючи те, що збірна Польщі на виїзді взяла реванш у збірної Сербії. Тому, 20 грудня збірну України у матчі з поляками влаштує тільки перемога, яка дасть можливість вийти на чемпіонат світу з першого місця групи «В».       

Україна – Бельгія – 8:2
Голи:
 Корсун (3, 9, 15), Педяш (5, 27), Шотурма (20), Сірий (28), Фаренюк (40) – Уаді (29), Раху (36)
Україна: Савенко (Сухов, 21) – Шотурма, Корсун, Швед, Жук – Семенченко, Педяш, Чернявський, Абакшин – Фаренюк, Завертаний, Зварич, Сірий
Бельгія: Вранкен – Грельйо, Ах. Сабабті, Гісланді, Раху – Аднан, Уаді, Дабі-Реда, Ель-Факірі – Вандерхейден, Ламсайя, Аб.Сабабті, Вален
Попередження: Ах. Сабабті (12)
На 27-й хвилині Ель-Факірі (Бельгія) не реалізував 6-метровий (воротар) 

5х5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *