Нідерланди – Україна – 1:3. Огляд матчу

Футзал

Збірні України та Нідерландів зустрічалися вчерверте за два роки. Спочатку на Євро-2022 «помаранчеві», які грали вдома, здобули перемогу над українцями. А вже далі ці дві команди зустрічались у рамках відбору на ЧС-2024. У цих двох поєдинках була зафіксована виїзна перемога українців, а також нічия у номінально домашньому для «синьо-жовтих» матчі. Тобто, можна було сказати, що обидві команди дуже добре знали одна одну.

Українці на старті гри почали грати з прицілом на те, щоб прибрати ігрову ініціативу до себе. Про це свідчив і фол проти Абакшина, який був зароблеий нідерландцями на 1-й хвилині. Але після того вже гравці збірної Нідерландів почали проявляти активність на чужій половині майданчику. Зокрема, на 5-й хвилині Аттахірі змусив Сухова вступити у гру, і голкіпер збірної України врятував свою команду від неприєностей. На це українці вже за хвилину відповіли голом. Корсун віддав передачу у штрафний майданчик на Абакшина, який фактично виманив на себе Кейка та відпасував на Зварича, якому залишалося не схибити по майже порожніх воротах. Так рахунок став 1:0 на користь «синьо-жовтих». Забігаючи наперед, скажемо, що трохи згодом Зварич отримав ушкодження, через яке не зміг продовжити гру, і його у стартовій четвірці української збірної замінив Мельник. І ця заміна, забігаючи наперед, стала одним з ключових епізодів поєдинку. Але це було потім…

А поки збірна Нідерландів почала додавати в активності, намагаючись зрівняти рахунок хе у першому таймі. Дуже багато проблем створював українцям Бухарі, який мав кілька дуже хороших нагод для взяття воріт Сухова. Подекуди воротареві збірної України вдавалося виручати свою команду. А подекуди не обходилось без доля фарту. Також варто відзначити, що і польові гравці збірної України вдало захищались, подекуди блокуючи удари своїх суперників з дальньої дистанції. Окрім того, «синьо-жовтим» вдавалося закривати Мартінуса та Бузамбу, від яких очікувалось багато неприємностей. Щоправда, Бузамбу трохи згодом нагадав про себе…

Що стосується атакувальних дій збірної України, то підопічні Олександра Косенка створювали для себе моменти після ударів з дальніх дистанцій, зокрема, пристрілювались Микитюк та Семенченко, але їх пострілам бракувало точності. Також підопічним Олександра Косенка непогано вдавалася гра через «стовпів», особливо через Абакшина, який був дуже активним під час своїх змін.

Втім, до сирени на перерву ані Україні, ані Нідерландам не вдалося змінити цифри на табло «Хумо Арени». Тим не менш, завдяки голу Зварича у збірної України було трохи краще становище у цій грі.  

Збірна Нідерландів намагалась активніше розпочати другий тайм, проте українці на цю активність ледь не відповіли голом. Корсун струсанув поперечину воріт Кейка, а добивання не стало результативним. На це нідерландці відреагували тим, що вони намагались грати більше першим номером, що не дивно, адже вони програвали на той момент. Проте, разом з тим, у збірної Нідерландів виникали прогалини у захисті, чим українці неодноразово могли скористатися. Зокрема, Чернявський змарнував вихід на побачення з Кейком. Також хороший момент створили Абакшин та Корсун. «Стовп» збірної України віддав пас на Корсуна, проте 13-й номер збірної України не зміг переправити м’яч у ворота з першого дотику.

За це українці отримали покарання у вигляді голу від збірної Нідерландів – Бузамбу зрівняв рахунок, укотре ставши своєрідним кривдником збірної України. Однак, підопічні Олександра Косенка змогли дуже швидко відповісти. Сухов спочатку ліквідував потенційну небезпеку біля своїх воріт, а потім розпочав атаку своєї команди. Перейшовши на чужу половину, він віддав на Мельника, котрий влучив у ворота Кейка, вивівши збірну Україну вперед. Тепер «помаранчевим» знову доводилося йти вперед великими силами та оголяти тили, проте «синьо-жовті» не тільки вдало захищались, а і створювали нагоди для того, щоб тікати у контратаку, проте збільшити свою перевагу в рахунку підопічним Олександра Косенка не вдавалося.

Розв’язка цього матчу настала після того, як Мігель Андрес Морено взяв тайм-аут, після якого він випустив Сейяра у якості п’ятого польового гравця. Трохи згодом саме Сейяр міг зрівняти рахунок у матчі, проте з його дальнім ударом впорався Сухов. Після цього Мігель Андрес Морено чомусь випустив у якості «літаючого воротаря» Моссауі. І ця заміна п’ятого гравця стала фатальною для «помаранчивих», які на останній хвилині пішли вперед, а Кейк намагався одразу помінятися з Моссауі. Поки ці двоє мінялись, нідерландці помилились при переході від оборони до атаки, цим скористався Мельник, забивши свій другий гол у цій грі та зробивши рахунок 3:1 на користь збірної України, фактично вивівши «синьо-жовтих» у чвертьфінал. Так, нідерландці намагались відповісти голом на останніх секундах, але вдалі дії Сухова звели всі сподівання команди Мігеля Андреса Морено нанівець, що означало офіційний прохід українців до чвертьфіналу ЧС-2024.   

Нідерланди – Україна – 1:3
Голи:
 Бузамбу (30) – Зварич (6), Мельник (31, 40)
Нідерланди: Кейк – Кретьє, Моссауі, Бухарі, Бузамбу – Аттахірі, Мартінус, Уаддух, Сейяр – Чіх, Буюзан
Україна: Сухов – Семенченко, Корсун, Зварич, Абакшин – Шотурма, Швед, Микитюк, Чернявський – Мельник, Жук
Попередження: Бухарі (8) – Швед (18)

5х5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *