Максим ПАВЛЕНКО: “Жодних претензій до Лебедя чи Микитюка немає”

Пряма мова ТОП Футзал

Головний тренер “Урагану” Максим Павленко в розмові з клубною пресслужбою розповів про початок тренувальних буднів після відпустки, участь у товариському турнірі ім. В. Водяна та кадрові зміни в команді.

– Максиме Михайловичу, як оціните стан хлопців після відпустки?
– Насамперед, дуже добре, що всі повернулися до роботи, без ушкоджень, всі здорові і сповнені бажання працювати. Приємно, що ми починаємо не з “нуля” – у гравців була домашня робота і вони її виконали сповна.

– Підготовка складатиметься з трьох етапів, перший з яких пройде в Івано-Франківську. Розкажіть, над чим працюватимете під час першого етапу.
– На першому етапі, який триватиме до 5 серпня, будемо закладати фундамент функціональної підготовки на першу частину сезону. Для тренувань використовуватимемо всю наявну інфраструктуру на різному покритті – запланували роботу на піску, тренажерному залі, бігову роботу, тощо. Плануємо ще провести один спаринг і наразі шукаємо команду, яка б погодилась зіграти, щоб нам обом було зручно в термінах.

– Другий етап підготовки передбачає участь у Міжнародному турнірі ім. В. Водяна. Як відомо, “Ураган” у ньому зіграє двома складами. Чим зумовлене таке рішення?
– Гра – це найкраще тренування, тому дуже дякуємо організатору цього турніру Калініну Ігорю Михайловичу, який дозволив нам приїхати двома командами. До початку турніру ми визначимось зі складами, але кожен з гравців отримає таку потрібну ігрову практику саме проти команди Екстра-ліги. Насамперед це стосується футзалістів “Урагану-2”, які минулоріч виступали у Другій лізі. У них буде можливість показати себе, перевірити свої можливості. Безумовно провести чотири матчі на високому рівні піде їм на користь. В цілому, це хороший турнір, в якому братимуть учатсь топові команди України, а також планується участь команди з-за кордону, тому статус міжнародного зобов’язує поставитись до нього максимально серйозно.

Ми не ставимо за мету перемогти будь-якою ціною, а прагнемо перевірити нашу молодь в ігрових ситуаціях. Потім вже проаналізувати і думати далі, хто залишиться у першій команді, а хто буде в другій. На сьогоднішній момент ми ще не визначились зі складами, адже ще не зайшли в зал. Коли ми вже розпочнемо тактичну роботу у залі, тоді зможемо побачити хто як показує себе на конкретних позиціях, скомплектувати дві потужні команди для того, щоб гідно представити “Ураган” на цьому турнірі.

– Після повернення з Одеси розпочнеться заключний етап підготовки до нового сезону.
– 21-го серпня відбудеться матч за Суперкубок України, тому вже після турніру будемо готуватися безпосередньо до цієї гри, награвати склад. Хто буде у найкращому стані, найкраще проявить себе на тій чи іншій позиції, з тих хлопців будемо формувати склад. У кожній з четвірок буде новий гравець і потрібен час для того, щоб довести все до ладу, до автоматизму, знайти оптимальні зв’язки, які принесуть результат команді.

– Далі торкнемось теми кадрових змін. У міжсезоння команду залишили двоє гравців – Ярослав Лебідь та Микола Микитюк.
– Насамперед хочу від себе, гравців, керівництва клубу, від всіх подякувати Миколі та Ярославу, які, вже знаючи, що будуть змінювати клуб, до кінця залишилися професіоналами. Віддали всі сили заради перемоги команди в чемпіонаті, здобули звання чемпіона України і прийняли рішення йти іншим шляхом. Тому жодних претензій до них немає.

Перехід Микитюка в “Продексім” мав відбутись ще рік тому, але завдяки нашому президенту та розумінню Миколи, що потрібно ще на рік залишитись і допомогти команді, тоді вдалось домовитись про співпрацю. Стосовно Ярослава, то, мабуть, він шукав собі новий виклик, адже провівши три чудових сезони в Івано-Франківську, здобувши всі титули, які є в Україні, вирішив вибороти їх з іншою командою. Немає секрету в тому, що філософія розвитку “Урагану” та “ХІТа” і “Продексіма” дещо різняться. Ми створюємо умови в межах бюджету, розуміємо, що є друга команда, Академія і не можемо виконати ті умови, які пропонують в цих клубах. Бажаємо гравцям здоров’я та втілення задумів в життя!

– Натомість угоди з “Ураганом” уклали троє новачків – Ілля Терентьєв, Микола ти Михайло Грицини. Чому зупинили свій вибір саме на них?
– Мені, як і гравцям, дуже приємно, що до нас приєднались такі потужні футзалісти як брати Грицини. Я знаю їх багато років – це сильні люди по життю, вони хочуть постійно вигравати, здобувати титули. Для них не існує важливих і неважливих тернувань, завжди віддаються на всі 100% та чудові люди в колективі. Ми з радістю їх приймаємо, з нетерпінням очікуємо на приїзд, адже надали їм трохи більше відпочинку – чемпіонат Білорусі завершився значно пізніше, ніж чемпіонат України. Дуже раді, що такі потужні гравці до нас приходять і приходять не на один рік. Впевнений, ми разом будемо здобувати нові трофеї та титули.

Щодо Іллі Терентьєва, то це молодий перспективний гравець, який зарекомендував себе у першості Екстра-ліги, як футзаліст з потужним ударом, хорошим баченням майданчика. Розуміємо, що йому до кінця не вдається бути стабільним і потрібен час для того, щоб він вийшов на новий для себе рівень. З Іллею ми поспішати не будемо, довіра до нього є, тож разом будемо працювати, виправляти помилки і рухатись далі, щоб з кожним днем ставати сильніше і покращувати свої індивідуальні та команді показники.

– Чи плануєте ще підписання нових виконавців?
– На сьогоднішній день ми завершили формування складу. В цілому, прагнемо, щоб кістяк залишився незмінним і хочемо максимально долучити наших вихованців з “Урагану-2-КФВ”, які будуть біля першої команди зростати, мужніти, ставати сильнішими і в найближчому майбутньому ставати повноцінними футзалістами “Урагану”. Це наша мета і ми прагнемо працювати так, щоб у нас в команді було якомога більше власних вихованців. Наразі до тренувального процесу долучили сімох футзалістів “дублю”. Комусь не вдавалось раніше потрапити до “основи” і цього сезону разом з керівництвом вирішили, що їм потрібно довіряти і перевірити як вони проявлять себе в тренувальному режимі саме першої команди. 

Пресслужба НФК “Ураган”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *