Михайло Гаврилюк відсторонений від Олімпіади

Олімпійські види ТОП

Ще трьох українських спортсменів відсторонили від участь в Іграх в Токіо.

Трьох українських легкоатлетів – Михайла Гаврилюка (метання молота), Назара Коваленка (спортивна ходьба) та Наталю Пироженко-Чорномаз (естафета 4х400 метрів) відсторонили від змагань. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на Athletics Integrity Unit (AIU) — незалежна організація по боротьбі з допінгом у легкій атлетиці.

Причина рішення, прийнятого AIU, пов’язана з допінг-справами, які були відкриті відносно українських легкоатлетів. Через відсторонення усі три спортсмени не зможуть виступити на Олімпійських Іграх у Токіо в своїх видах.

Це вдруге за останні три дні українських спортсменів відсторонюють від Олімпіади. Перед цим через підозру у вживанні еритропоетіну змагання пропустить триатлоністка Юлія Єлістратова.

Згідно з міжнародними правилами у відбірковий період та перед виступами на змаганнях кожен легкоатлет повинен здати відповідну кількість змагальних та позазмагальних допінг-проб – три тести терміном до десяти місяців.

Через пандемію коронавірусу календар змагань зазнав змін. Спортсменам, які відібралися на Олімпіаду в заключні тижні, необхідно були здати три позазмагальні допінг-проби в обмежений період часу.

Гаврилюк, Коваленко та Пироженко-Чорномаз не надали достатньої кількості допінг-проб. Відповідно, Athletics Integrity Unit через це вирішив їх відсторонити.

Назара Коваленка в минулому дискваліфікували на три роки через вживання допінгу. Однак термін дискваліфікації сплинув у 2020-му, після чого він відновив виступи.

Перед стартом Олімпіади відсторонення отримав також важкоатлет Дмитро Чумак. А гімнаст Олег Верняєв та легкоатлет Ігор Главан (спортивна ходьба на 50 км).

Відсторонені спортсмени: що про них відомо

  • Михайло Гаврилюк – 22-річний метальник молота, у 2021 році став срібним призером чемпіонату України і посів четверте місце на молодіжному Євро з легкої атлетики.
  • Назар Коваленко – 34-річний представник у спортивній ходьбі. У 2011 та 2021 роках переміг на чемпіонаті України зі спортивної ходьби на 20 км.
  • Наталя Пироженко-Чорномаз – 24-річна бігунка, в Токіо мала виступити в естафеті 4х400 метрів. У 2017 році стала чемпіонкою України на цій дистанції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *