“Золотий” дубль юних франківських регбісток

Регбі ТОП

Неймовірно вдалим видався день 3 жовтня для регбісток ДЮСШ-2-«Галка» Івано-Франківськ.

У цей день місто Кременець Тернопільської області став місцем, у якому вирішувалась доля одразу двох комплектів медалей серед 18 і 17-річних юніорок. Юніорки 2003-04 років народження свій перший тур зіграли в травні у Харкові, в якому регбістки з Івано-Франківської команди ДЮСШ-2-«Галка» отримали перемоги в іграх із своїми основними конкурентками з ОДЮСШ Одеса з рахунком 24:12 і збірною РК«Пантери»-ДЮСШ Бориспіль-«Олімп» Харків – 19:15. У зв”язку з підготовкою юніорок до чемпіонату Європи переможця чемпіонату вирішено було визначити у, так званому, «золотому матчі» між першою та другою командами ДЮСШ-2-«Галка» і ОДЮСШ Одеса і сумістити його з термінами проведення чемпіонату України у віковій категорії 2004-05 років народження, яка є базовою для формування юніорської збірної G-18 на 2022 рік.

Принципова гра за чемпіонство пройшла за явної переваги наших дівчат, які надійно відіграли у захисті, контролювали м”яч і використали свої можливості для завершення результативних атак. Питання про переможця матчу, а відтак чемпіонату, було вирішено вже після першої семихвилинки – 14:0. У другому таймі перевага франківчан була доведена до переконливого переможного результату – 26:5. ДЮСШ-2-«Галка» Івано-Франківськ – чемпіон України з регбі-7 серед юніорок 2003-04 р.р.н.

Після нетривалої паузи розпочався фінальний турнір чемпіонату України серед юніорок 2004-05 років народження. Турнір, з огляду на формування юніорської збірної України та підготовки до чемпіонату Європи серед десяти найсильніших команд континенту наступного року, був особливо важливим. Приємно, що в цьому турнірі франківським «галкам» не було рівних – переконливі перемоги над командами ОДЮСШ Одеса з рахунком 21:0, Кременецькою ДЮСШ ім. А. Пушкара – 36:0 і іншою командою з Івано-Франківська ДЮСШ-2-«Прикарпатські вовчиці» – 53:0 принесли ще одне чемпіонство команді ДЮСШ-2-«Галка». Друге місце вибороли одеситки, третє – кременчанки. Найрезультативнішими гравчинями чемпіонату стали наші Гільтайчук Є. і Корнієнко В. Три перемоги, 110 здобутих очок, жодного «пропущеного» очка – результат роботи згуртованої і дружньої команди, ведучої капітаном команди Гільтайчук Єлизаветою, багаторічної праці і наполегливості кожної з дівчат, сприяння і підтримки батьків у виборі їхніми дітьми не зовсім простої гри з овальним м”ячем.

Чемпіонками України серед юніорок G-18 і G-17 у складі ДЮСШ-2-«Галка» Івано-Франківськ стали гравчині Гільтайчук Єлизавета, Столярчук Єлизавета, Кузьо Катерина, Шепель Вікторія, Сондей Надія, Скокова Поліна, Корнієнко Вікторія, Попадинець Ангеліна, Рудницька Юлія, Жук Христина, Дівонька Анастасія, Дутчак Владислава і тренери Ярема Михайло Іванович і Безнощук Любомир Васильович.

Федерація регбі Івано-Франківської області вітає дівчат з яскравою перемогою і бажає вибороти місце у складі юніорської збірної України та гідно представити Україну у юніорському чемпіонаті Європи 2022.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *