Максим ПАВЛЕНКО: “Ураган” має свою філософію”

Пряма мова Футзал

Після завершення Елітного раунду Ліги чемпіонів УЄФА головний тренер НФК “Ураган” Максим Павленко підбив підсумки португальського мінітурніру.

– Після жеребкування Елітного раунду Ви сказали, що фаворитами групи будуть “Бенфіка” та “Леванте”. Ваше очікування частково справдилось – португальці беззаперечно перемогли у групі.
– Так, “Бенфіка” закономірно вийшла до Фіналу чотирьох. Протягом усіх трьох ігрових днів не викликала сумнівів перевага португальців над іншими командами в індивідуальних діях та командній грі.

– Як “Ураган” прийняла португальська земля?
– Окрім “Бенфіки” всі інші команди мешкали в одному готелі. Ми були забезпечені усім необхідним.

– Після першого тренування в Лісабоні Ви сказали про дещо незвичне покриття. Що саме було незвичним для гравців?
– З вигляду звичайний паркет був покритий в декілька шарів лаку, адже крім футзалу на цьому паркеті грають баскетбольні та гандбольні команди “Бенфіки”.

– Оцініть перший поєдинок проти “Леванте”.
– Матч проти іспанців вважаю був хорошим з точки зору динаміки, боротьби, швидкості. За однакової кількості створених моментів нам вдалася краща реалізація.

– Та гра вже на 100% потрапить в історію, адже український клуб вперше обіграв клуб з Іспанії. Відчуваєте себе частиною історії?
– Частиною історії можна стати якщо перемога над іспанцями буде приносити медалі або вирішення турнірних завдань, а так покращення статистики, не більше.

– Далі була потужна “Бенфіка”.
– Поки на собі не відчуєш – не зрозумієш. Атлетизм, швидкість, футзальний інтелект, вміння контролювати гру – на декілька рівнів краще в гравців “Бенфіки”. Планували зіграти від захисту перекриваючи сильні сторони для ударів, шукати свій момент на помилках суперника, але швидко пропустили двічі.

– На Вашу думку, що стало причиною блискавичних двох голів суперника?
– “Бенфіка” в кожному зі своїх матчів потужніше починала, забиваючи при цьому голи. Напередодні гравці нашої команди віддали багато сил та емоцій, тому не діяли з перших секунд активно. В пропущених голах далися взнаки невдалі дії при страховці та індивідуальна майстерність гравців суперника. За рахунку 0:3 намагалися забити бодай гол, щоб зберегти теоретичні шанси на вихід з групи, але пропустили вчетверте.

– Можливо, команді не вистачило емоційної складової після “Леванте”?
– Команді не вистачило багатьох компонентів в матчі проти “Бенфіки” і, звісно, емоцій також.

– Оцініть заключний поєдинок проти “Халадаша”.
– Такий режим – три матчі за чотири дні – потрібно вміти грати, ми з цим завданням не впоралися. Команда з Угорщини забила три голи “Бенфіці” та два – “Леванте”. Тому жодної недооцінки з нашого боку не було. Декілька помилок зробив я особисто як при формуванні четвірок на матч, так і під час, власне, матчу. Гра з угорцями показала нам багато тактичних недоліків, відсутність запасу міцності та вміння терпіти, щоб повернутися до гри.

– У матчі проти угорців ви дали можливість зіграти тим, хто в попередніх іграх мав мало ігрової практики. Задоволені їх діями?
– Програш 0:4 приніс гіркий досвід для всіх, тож задоволення не отримав ніхто.

– Якщо говорити про мінітурнір в цілому, яку оцінку можете поставити гравцями за весь Елітний раунд?
– Цей турнір принесе тренерам та гравцям користь, досвід і знання. Наша команда не є базовою для збірної України, багато гравців вперше брали участь в матчах такого гатунку. “Ураган” має свою філософію. 10 років команда йшла до чемпіонства, наразі новий склад гравців, кожен побачив свої недоліки та знає над чим потрібно працювати, щоб покращити індивідуальні та командні дії.

– До Фіналу чотирьох пробились “Бенфіка”, “Спортинг”, “Барселона” та “Тюмень”. На Вашу думку, хто має найбільші шанси стати переможцем турніру?
– До фіналу чотирьох пробилися команди, які активно долучають воротаря до атакувальних дій. Цей сучасний компонент гри допомагає потримати м’яч та має додаткові варіанти атаки. Кожна з чотирьох команд має потужний склад виконавців та має мету здобути трофей. Буде цікавий турнір.

– Ліга чемпіонів – це вже історія. Які подальші плани?
– Щиро дякуємо всім за підтримку команди в Лізі Чемпіонів. Готуємось до недільного матчу проти команди з Сум з новими силами та бажанням перемогти непростого суперника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *