Українці впевнено обіграли Азербайджан і в другому товариському матчі

ТОП Футзал

Українці і в другому матчі обіграли Азербайджан з різницею в чотири м’ячі.

Те, що у другому товариському поєдинку між збірними Азербайджану та України буде інший футзал, мабуть, було зрозуміло ще до старту гри. Зазначимо, що у збірної України зі стартових хвилин ворота захищав Савенко, що, в принципі, читалося. Окрім того, по ходу гри Олександр Косенко подекуди міняв деяких гравців у четвірках. Що стосується збірної Азербайджану, то у неї у стартовій четвірці вийшов Болінья, який напередодні отримав червону картку. Але оскільки це товариські матчі, а не офіційні, то Болінья зміг взяти участь і у цьому поєдинку.

Практично на старті поєдинку азербайджанська команда мала деякі неприємності. Спочатку зазнав ушкодження Гусейнлі, який, так само, як і напередодні, розпочав гру в якості стартового воротаря збірної Азербайджану. Проте, напередодні у Гусейнлі також виникали ушкодження, і він лише на деякий час мінявся з Кюрдовим. Цього разу Кюрдов замінив Гусейнлі на постійній основі. І саме Кюрдов був змушений пропустити перший м’яч у цій зустрічі. Це сталося після того, як Фаренюк класною передачею у вільну зону знайшов Шотурму, а той обіграв воротаря азербайджанців та забив. Однак, продовження від збірної України не було. Більше того – азербайджанська збірна почала часто використовувати високий пресинг, аби не давати своїм візаві починати атаки на ворота Кюрдова. Тим не менш, українці часто давали собі раду з цим пресингом та шукали ключі до азербайджанських воріт. Щоправда, і підопічні Алесіо теж намагались не відсиджуватися у захисті (до того ж, це збірній Азербайджану не притаманно. – А. Т.), тому подекуди Савенку довелося зупиняти атаки господарів майданчику завдяки своїм вдалим діям у воротах. Варто відзначити, що на відміну від попередньої зустрічі, азербайджанці були не такими агресивними (хоча і привезли собі дві жовті картки ще у першому таймі). Цього разу вони намагалися діяти більш грамотно, і як наслідок – вони змушували подекуди помилятись українців і навіть порушувати правила.

Саме проблеми з фолами були у першому таймі головним питанням для обох збірних. Перш за все, це стосувалося української команди, оскільки на 18-й хвилині вона перевищила ліміт командних фолів, за що і отримала 10-метровий у власні ворота. Однак, Фінео не зміг реалізувати дабл-пенальті, оскільки влучив у стійку. Щоправда, скоро і азербайджанці були на волосинці від того, щоб привезти собі шостий фол, проте, на відміну від українців, вони зробили все для того, щоб цього не сталося. А незадовго до кінця першого тайму господарям майданчику вдалося зрівняти рахунок. Це зробив Галло, який знайомий, перш за все, вболівальникам «Урагану» по виступах за «Леванте», і на перерву команди пішли за рахунку 1:1.

Старт другого тайму видався дуже приємним для збірної України. Спочатку на 23-й хвилині Галло, перериваючи передачу Сірого, зрізав м’яч у власні ворота, а за хвилину Абакшин опинився у потрібному місці та в потрібний час і зміг додати м’яч у ворота Кюрдова після удару Шотурми. Звісно, не такого початку другої 20-хвилинки чекали азербайджанці, але з іншого боку – гравці збірної України, вочевидь, змогли у перерві проаналізувати ситуацію, яка призвела до пропущеного голу та змогли двічі забити два голи на старті другої 20-хвилинки. До речі, варто сказати, що свій третій гол українці забивали, розігруючи п’ятого польового гравця. І в подальшому підопічні Олександра Косенка частенько використовували саме такий підхід до ведення гри. При цьому, варто зазначити, що «синьо-жовті» мали небезпечні моменти як у «штучній» більшості, так і у рівних складах. Що стосується азербайджанців, то вони кілька разів намагались влучити у порожні ворота збірної України. А в одному з епізодів тільки стрімке повернення до воріт Сухова (саме він захищав ворота нашої команди у другому таймі) не дозволило відзначитись Багірову. Зрештою, вже після екватору другого тайму Корсуну вдалося збільшити перевагу української збірної до 4:1, і тепер вже азербайджанська збірна почала переходити до гри з п’ятим польовим.

Спочатку в якості п’ятого у Азербайджану виходив Фарзалієв, однак потім функції «літаючого воротаря» перейшли до Човдарова. Однак, навіть зміни п’ятого польового не давали азербайджанцям якихось дивідендів. У свою чергу, гості могли ще кілька разів збільшити свою перевагу, проте ані Чернявському, ані Лебедю, ані Фаренюку не вдавалося записати гол до свого активу. Зрештою, українці змогли забити наприкінці матчу, коли Сухову вдався прямий удар від своїх воріт до спорожнілої «рамки» азербайджанців. І саме гол воротаря «ХІТа» підбив підсумок цього поєдинку – 5:1 на користь збірної України, яка здобула другу перемогу над Азербайджаном, і відтепер підготовка команди Олександра Косенка до матчів Євро-2022 фактично виходить на фінішну пряму.

Азербайджан – Україна – 1:5
Голи:
 Галло (20) – Шотурма (6), Галло (23 – автогол), Абакшин (24), Корсун (32), Сухов (40)
Азербайджан: Гусейнлі (Кюрдов, 5) – Фінео, Болінья, Галло, Рафаел – Атаєв, Фарзалієв, Багіров, Човдаров – Шоджаеі
Україна: Савенко (Сухов, 21)  – Шотурма, Корсун, Фаренюк, Зварич – Абакшин, Разуванов, Лебідь, Сірий – Чернявський, Педяш, Білоцерківець
Попередження: Галло (11), Фінео (17), Атаєв (37) – Зварич (18)
На 18-й хвилині Фінео (Азербайджан) не реалізував 10-метровий (стійка)

5х5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *