Статистичні підсумки першої частини сезону в Жіночій Суперлізі. Індивідуальні рекорди сезону

Баскетбол ТОП

Позаду 70 матчів регулярного чемпіонату Жіночої Суперліги: нам є, що згадати. Підбиваємо статистичні підсумки першої частини сезону та відзначаємо рекорди.

457 – найбільша загальна кількість набраних очок однією гравчинею. Постаралася Кеондрія Келловей із Динамо-НПУ (за підсумком 18 поєдинків). За нею розташувалися розігруюча Будівельника Крістен Споляр (387 за 18 ігор) та Олеся Малашенко з Інтерхіма (374 за 16 матчів). Якщо Крістен залишається у «гонці», то Олеся вже поза нею, адже у грудні повернулася до чемпіонату Франції.

99 – майже ювілейна загальна кількість результативних передач у плеймейкера Прометея Ольги Дубровіної. Вона зробила їх за 13 поєдинків, тоді як інші дві представниці топ-трійки, Тайлер Дір із Київ-Баскета та Олена Попова із Чайки провели по 18 матчів і мають відповідно 90 і 89 асистів.

Визначено символічну збірну 9-го ігрового тижня жіночої Суперліги

214 – підбирань у центрової Будівельника-НУВФСУ Келлі Кейн. На 18 м’ячів менше після відскоків зібрала її колега за амплуа, С’єра Джонсон із Київ-Баскета. Конкуренцію легіонеркам у першому тріо складає Тетяна Юркевічюс (165 підбирань після 16 ігор). Саме ця гравчиня Прометея знекровила власною активністю та самовіддачею атлетичних француженок у складі збірної України, зробивши у матчі відбору Євробаскету-2023 у Палаці спорту 19 підбирань. Неподалік центрова Рівного-ОШВСМ Тетяна Гаврильчик (159), яка нині четверта. 

49 – рейтинг ефективності Оксани Молової у домашній зустрічі 19-го грудня Франківська із Динамо-НПУ (35 очок + 14 підбирань + 8 результативних передач + 1 блок-шот). Її найближча переслідувачка, центрова Київ-Баскета С’єра Джонсон, відстає на 6 балів (особистий рекорд вона організувала у столичному дербі проти Динамо-НПУ 9-го жовтня). Третій результат сезону – знову ж таки у Молової, а саме 42 (4-го грудня у зустрічі із Чайкою). Історичний рекорд турніру належить Олександрі Радулович: 54 балів вона отримала за гру 2018-го проти Вінницьких Блискавок.   

100% – виходів у стартовій п’ятірці серед гравчинь, які провели не менше, ніж 10 поєдинків сезону, в Ольги Дубровіної (13 ігор) та Аріель Аткінс (18) із Прометея, Таісія Удоденко (12), Тайлер Дір (18) та Ієшия Смолл із Київ-Баскета, Крістен Споляр (18), Ганни Рульової (18), Келлі Кейн і Арелли Гуірантес (14) із Будівельника, Світлани Колібабчук (16) – із Інтерхіма, Христини Філевич (17), Оксани Молової (16) і Вероніки Космач (15) зі Франківська – Прикарпаття, Кеондрії Келловей (18), Оксани Фастової (18) і Кайли Моблі (15) із Динамо-НПУ та Валерії Десятник (18) та Євгенії Мбайє (18) – із Чайки. Єдина команда, в якій немає жодної гравчині, яка б незмінно з’являлася на майданчику із перших секунд ігор, є Рівне.   

38 – набраних очок за Динамо-НПУ проти Рівного 25-го вересня Кеондрією Келловей – орієнтир індивідуальної результативності в одній грі. Олеся Малашенко 22-го жовтня за Інтерхім проти Динамо-НПУ, а плеймейкер Рівного Вікторія Шматова проти Чайки 28-го листопада оформили по 36 очок.

12 – результативних передач за один матч. Тут поточна «нічия» між Дубровіною та Дір. Плеймейкер Прометея виконала стільки асистів у грі із Чайкою (24-го жовтня), а американська захисниця Київ-Баскета – у переможній зустрічі із Прометеєм 27-го листопада. У топ-шість цієї категорії рекордів сезону ще три поєдинки за участю Дубровіної та один – представниці Чайки Попової, коли вони робили по 11 передач.

22 – підбирання за матч. Постаралася С’єра Джонсон у грі із Чайкою 3-го жовтня. Ледь не повторила її досягнення співвітчизниця із Будівельника Келлі Кейн (21 – проти “Прометея” 12-го грудня). На третьому місці капітан Київ-Баскета Таїсія Удоденко, в якої 19 – у домашній грудневій зустрічі із Чайкою.

10 – підбирань за поєдинок під чужим кошиком – такий найкращий результат сезон, власницею якого є Келлі Кейн. Стільки других шансів у нападі вона організувала для Будівельника у виїзній грі проти Прометея 12-го грудня. По 8 м’ячів в атаці зібрали Христина Кулеша (за Рівне проти Чайки 28-го листопада), Тетяна Юркевічюс (проти Будівельника 12.12) та все та ж Кейн (проти Франківська 10-го жовтня).

5 – блок-шотів у Тетяни Юркевічюс у грі проти Будівельника 26-го вересня. По чотири – у Марії Ковтун із Франківська (проти Динамо-НПУ 18-го грудня), Келлі Кейн (проти Київ-Баскета 23-го жовтня) та  баскетболістки Динамо-НПУ Ірини Бугайової (проти Рівного 25-го вересня).

– перехоплень за один матч виконала Ніколіна Бабіч із Прометея. Це сталося на півдні України у грі із Інтерхімом 3-го жовтня. Наступний показник у цій категорії – 6. Тричі він опинявся в активі Споляр із Будівельника (двічі в іграх проти Київ-Баскета та одного разу – проти Чайки), двічі – в Юркевічюс (у протистояннях із Будівельником), двічі – у Гуірантес із Будівельника (у зустрічах із Рівним і Інтерхімом) по одному разу – у гравчині Київ-Баскета Анжеліки Ляшко (у дербі з Будівельником 22-го жовтня), Людмили Спиридонової із Рівного (у листопадовому матчі проти Інтерхіма) та захисниці Франківська – Прикарпаття Христини Філевич (із Прометеєм 30-го жовтня).

Гравчиня національної збірної України повернулася до чемпіонату Франції

6 – вдалих триочкових кидків за один матч виконала як Уляна Дацько, так і Юлія Мусієнко із Прометея (відповідно проти Будівельника 25-го вересня та Франківська 30-го жовтня), Вікторія Шматова із Рівного (проти Динамо-НПУ 11-го грудня), а ще Кеондрія Келловей за Динамо-НПУ у грі із Рівним-ОШВСМ 25-го вересня.

14 – дабл-даблів у 7-го номера драфту WNBA – 2012 Келлі Кейн. Ігровий 2021-й вона також закінчила для себе подібним чином: у гостьовій зустрічі із Рівним – ОШВСМ вона набрала 19 очок і зробила 12 підбирань. 9 дабл-даблів упродовж свого дебютного в Європі сезону вже має С’єрра Джонсон. Для центрової Київ-Баскета це доволі звична справа: вона прилетіла до України із двадцятьма двома дабл-даблами за команду Техасу в NCAA, і це – четвертий показник в історії колективу. По 7 дабл-даблів – у Молової та Юркевічюс, і вони – теж у першій четвірці.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *