Жіноча Суперліга. Статистичні командні підсумки першої частини сезону

Баскетбол ТОП

Зіграно 70 матчів регулярної частини жіночої Суперліги. Відзначаємо цифри командної статистики, рекорди та антирекорди чемпіонату.

103 – стільки набраних очок за матч у Прометея проти Будівельника – НУФВСУ (у гостях 25-го вересня). Ніхто перевершити або хоча б повторити подібну результативність поки що не зміг.

187 – таким є найбільший спільний здобуток щодо набраних очок Київ-Баскета та Прометея, які зіграли між собою 27-го листопада. Та дуель стала єдиною невдалою для чинного чемпіона у Суперлізі України – гостьова поразка – 88:99.

0 – поразок у домашніх матчах. Це результат Прометея. Утім, він і програв, загалом лише один раз в елітному дивізіоні. Київ-Баскету у гостях 11-го листопада (88:99), і це єдина невдача чинного чемпіона, враховуючи попередній сезон.

12 – переможними серіями із такої кількості поєдинків відзначилися дві команди Суперліги: Прометей і Будівельник. Чинний чемпіон не поступався із першого туру (25-го вересня) і до 18-го листопада, доки його не зупинив Київ-Баскет. Будівельник розпочав свою серію після двох домашніх поразок у дебюті власної історії як жіночого колективу від Прометея, а вже із першого жовтня по 27-ме листопада винятково вигравав. Не дозволив збільшити це досягнення… все той же клуб зі Слобожанського, який переміг суперника із Києва вдома – 82:66 (11-го грудня).   

90,4 – середня кількість набраних очок за матч: Прометей є лідером і за цим компонентом статистики. Він – таки є найкращим за результативністю у гостьових поєдинках (92,8) і домашніх (88,1). У першій трійці за середньою результативністю загалом перебувають також Київ-Баскет (84,3) і Будівельник – НУФВСУ (83,8).

66,5 – кількість пропущених очок, у середньому за матч. Це найкращий захист сезону, а «власник» цієї цифри все той же Прометей. На другому місці Будівельник (68), не третьому – Київ-Баскет (69,4). При цьому на дещицю, але обидві столичні команди пропускають менше, ніж слобожанський колектив, у виїзних протистояннях. У Будівельника це 67,3 очок, у Київ-Баскета 67,9, тоді як у Прометея 68,8.

50 – такою є найвагоміша переможна різниця щодо набраних та пропущених очок у гостьовому поєдинку. Її домігся Будівельник у протистоянні із Рівним 10-го грудня (96:46).

57 – найкраща сумарна результативність за одну чверть двох команд. Франківськ і Динамо-НПУ розпочали заключну десятихвилинку поєдинку 12-го грудня за рівного рахунку 64:64, після чого господарки перемогли у  вирішальному відтинку – 33:24. 

2 – це про кількість важких перемог (які оформлені з різницею у менш, ніж 5 очок). Подібні виграші на характері трапилися із Франківськом – Прикарпаттям, Чайкою та Інтерхімом.

0 – перемог на виїзді. Єдиною командою із таким показником нинішнього сезону залишається Чайка. Вона поступилася в усіх 10-ти поєдинках на чужих майданчиках.

8 – саме такою є найбільша серія із домашніх поразок поспіль. Вона поки відкрита. Подібне спіткало Рівне, яке почергово у спарених турах поступилося Франківську – Прикарпаття, Прометею, Інтерхіму та Будівельнику. Востаннє перед цим рівненська команда перемагала на своєму майданчику 26-го вересня (у грі із Динамо-НПУ – 74:60).

111 – загальна мінімальна кількість набраних очок обома командами у поєдинку, а саме Київ-Баскетом і Чайкою 18-го грудня (73:38). Другий результат у цій номінації – це 112 очок у грі 23-го жовтня Рівне – Франківськ (50:62).    

49 – антирекорд сумарної результивності обох команд упродовж однієї половини. Це теж сталося у зустрічі Київ-Баскета та Чайки 18-го грудня: після перших двох чвертей господарки перемагали – 28:21.

38 – найменша кількість очок в одному матчі, набраних однією командою. У даній ситуації Чайкою у все тій же зустрічі з Київ-Баскетом. Якщо для гостей це найгірша результативність сезону, то для столичного колективу – найліпший показник щодо пропущених. Чайка оформила і попередній антирекорд сезону: вона набрала 43 очки у гостях   проти Будівельника 18-го листопада. 

4 – стільки поразок у важких матчах у Динамо-НПУ, тобто у тих, які закінчилися перевагою суперниць з різницею у менш, ніж 5 очок. Та ситуація, коли шанси перемогти були аж ніяк не незначними.

13 – влучних кидків із дальньої дистанції за матч виконав Інтерхім у гостьовій грі із Рівним 21-го листопада і переміг з різницею +14 (81:67). Це максимум сезону. Саме ж Рівне організувало 12 точних атак з периметру у Києві проти місцевого Динамо-НПУ 11-го грудня, тоді як третє місце цього рейтингу ділять Прометей, Київ-Баскет та Франківськ, які у своїх рекордних поєдинках щодо триочкових організували по 11 подібних кидків.

27 – підбирань під чужим щитом за Будівельником у домашній зустрічі проти Рівного 1-го жовтня. Це був матч, в якому київська команда оформила свою першу перемогу в історії – 71:56. 22 підбирання у грі має Прометей у домашньому грудневому протистоянні із Будівельником, тоді як третє місце – у Київ-Баскета (21 виграний м’яч на відскоках у нападі проти Рівного у столиці наприкінці жовтня).

24 – перехоплення видав Прометей у жовтневій грі в Одесі із Інтерхімом. Це абсолютний рекорд сезону. У першій трійці щодо цього показника захисту перебувають і дві столичні команди. Представниці Будівельника 20 разів відібрали м’яч у Чайки 18-го листопада, а гравчині Динамо-НПУ накопичили 18 перехоплень у домашній грі із Рівним-ОШВСМ 11-го грудня.

Це все цифрові вердикти першої частини ігрового року, тоді як багато, які із них, буде відкориговано наступними матчами регулярного сезону та плей-оф. Продовження сезону – 8-го січня: Прометей прийматиме Інтерхім.   

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *