Петро ШОТУРМА: “Я не вважаю, що Португалія є фаворитом”

Пряма мова ТОП Футзал

Під час пресконференції напередодні матчу проти збірної Нідерландів на питання журналістів відповів капітан збірної України Петро Шотурма.

–​ Які Ваші очікування від завтрашнього матчу?

– Очікування непередбачувані, адже команда, яка грає вдома завжди виглядає впевненіше, ніж гостьова. Єдине, що нам допомагає – це те, що через відсутність глядачів на трибунах підтримка вболівальників буде меншою.

–​ Які в України основні очікування від цього турніру?

– Євро проводиться раз на чотири роки, тож очікування якнайкращі для команди і для кожного гравця. Ми готові продемонструвати якісну гру і досягти найвищого результату.

–​ Що у завтрашньому поєдинку буде найбільшою мотивацією для Вас особисто і для команди?

– Я вперше у ролі капітана виведу команду на Євро – і це для мене найбільші емоції та мотивація. Однак, перш за все – це мотивація командна, і це набагато важливіше, ніж особисті переживання. Тож, очікування від фінального турніру дуже високі.

–​ Чи вдалося Вам вже протестувати майданчик, на якому завтра відбудеться матч? Які Ваші впраження від головної арени змагань?

– Стосовно майданчика – особливих відмінностей немає, адже напередодні у нас був збір в Бучі, і ми тренувалися двічі на день на такому самому високоякісному покритті. Можливо, є певні відмінності у жорсткості майданчику, але ми провели тижневу підготовку у дуже якісному залі. Тож, паркет особливо нічим не відрізняється від того, який був у нас на тренувальному зборі.

–​ Чи Ви вважаєте справедливим те, що Португалія вважається фаворитом змагань, а інші команди в групі, серед яких і Україна, боротимуться за нижчі місця?

– Я не вважаю, що Португалія є фаворитом, тому що ми сьогодні переглядали товариський матч збірної Нідерландів з португальцями, і нідерландці грали на рівних з першої до останньої хвилини. Лише завдяки індивідуальним якостям гравців збірної Португалії вирішився результат матчу. Тож, я думаю, що рівна гра буде у всіх суперників.

–​ У головного тренера збірної Олександра Косенка сьогодні День народження. Який подарунок йому підготувала команда? Чи він очікується завтра?

– Сьогодні ми привітали його, але всі знають, що головний подарунок для кожного тренера – це перемога його команди. Тож, ми докладемо максимум зусиль для того, аби зробити йому подарунок і потішити його нашою грою.

АФУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *