Степан РЕВЧУК: “Наш стадіон має параметри 90 на 60 м, ми його називаємо “коробка”

Пряма мова Футбол

Адміністратор СК “Ураган” Черніїв Степан Ревчук підбив підсумки першої частини чемпіонату ААФУ.

Одним із найбільш яскравих дебютантів нового сезону став «Ураган» із села Черніїв Івано-Франківської ОТГ. Укомплектований досвідченими гравцями колектив продемонстрував добротний футбол, додавав від туру до туру та відправився зимувати на оптимістичному третьому місці в західній групі.

Прес-служба ААФУ спільно із сайтом Sport Arena, який підсумовує виступи команд у літньо-осінній частині Чемпіонату України серед аматорів 2021/22, записала інтерв’ю з адміністратором СК «Ураган» (Черніїв) Степаном Ревчуком.

Артур Валерко, Sport Arena.

– Ну ось «Ураган» і вийшов на всеукраїнський рівень. Ваші враження?

– Позитивні. Сподобався рівень і конкурентність змагань. Радує, що «Ураган» у своїй групі бореться за вищі місця.

– А як розвивався ваш клуб і завдяки чому доріс до Чемпіонату України?

– Спершу ми грали виключно на чемпіонат Тисменицького району. Ми багато раз вигравали цей турнір, а також Кубок району та Лігу чемпіонів Івано-Франківщини — так називається турнір, в якому грають чемпіони всіх районів.

Серед тих, хто був біля витоків футбольного клубу «Ураган», — Володимир Семенюк, Володимир Шемрай і я, Степан Ревчук. Президент нашого клубу – Богдан Грейда, тренери – Михайло Ткачук і Павлів Віталій. А я є адміністратором.

До речі, перша назва клубу була — «Зоря» (Черніїв), а потім перейменували і назвали «Ураган» (Черніїв). Потім ми пішли перейти на обласний рівень і дуже швидко потрапили в Групу Б, виграли її з першої спроби. Потім відразу виграли Групу А і пішли виступати на аматорському всеукраїнському рівні. Відрадно, що серед аматорів України в своїй групі ми розділяємо друге місце і виграли так само Кубок області.

Ураган (Черніїв) - 3 місце Групи 1 під час зимової перерви
Степан Ревчук (в центрі)
Ліворуч – Віктор Лящовський, праворуч – Роман Зварич (капітани команди)

– Розкажіть хто підтримує «Ураган»

– Підтримує нас, в основному, наш місцевий бюджет, Черніївська сільська рада, президент клубу – Грейда Богдан Дмитрович ‒ є очільником Черніївщини.

Гордимося, що «Ураган» представляє Черніїв. Є свої доморощені футболісти в самому селі — серед тих, хто дійшов із командою з районних змагань до чемпіонату України серед аматорів, Роман Зварич. Він дуже багато допоміг команді, за яку грає з 12 років, і до цих пір залишається рекордсменом Тисменицького району за кількістю забитих м’ячів.

– Знаю, що влітку в вашої команди були новачки, зокрема, загальновідомий Ігор Худоб’як, який раніше виступав у Прем’єр-лізі і прийшов після галицьких «Карпат». Як вдалося запросити його та інших новачків із досвідом виступів серед професіоналів?

– Це частина роботи нашого клубу. Окрім Ігоря, прийшло ще чимало колишніх гравців «Прикарпаття». Приміром, Орест Януш , Василь Дербах, Тарас Бойко — хтось прийшов на початку року, хтось – вже влітку. Загалом, це наші футболісти, земляки з Івано-Франківщини, так що ми їх давно знаємо, не сумнівалися щодо майстерності та спроможності допомогти «Урагану».

– Також команду посилили Калин і Щербаков.

– Це молоді футболісти, по 20-22 роки, яких ми взяли з «Ніки», вони вже переросли попередній рівень. Один і другий — крайні півзахисники.

– Чи були втрати по людях напередодні переходу на всеукраїнський рівень?

– Ми не продовжили трудові відносини з Володимиром Боришкевичем — колишнім капітаном «Прикарпаття», гравцем із школою «Динамо». Вдячні за співпрацю йому, як і кожному гравцеві, який колись грав за «Ураган». Також пішов Тарас Воробець — центральний півзахисник.

– Давайте поговоримо про рівень чемпіонату. Дійсно, початок виявився як холодний душ, матч із «Феніксом» (1:4), а далі команда «Ураган» тільки набирала ходу. Розкажіть, будь-ласка, як вдалося адаптуватися і чому на старті так вийшло?

– На старті так вийшло, бо ми раніше не грали на цьому рівні. Ми пройшли збори, але ще не грали матчів у оновленому складі, не було притирання і розуміння. Це перша причина. Друга ‒ ми в перший раз офіційно грали на нашому новому стадіоні, який був збудований у Чернієві. Цей стадіон має параметри 90 на 60 м, він трохи маленький, ми його називаємо “коробка”. І ми було просто не готові до цієї “коробки”. А як почали там займатися, тренуватися  і грати матчі, то всі, хто до нас приїжджав — вже вони були не готові до цього стадіону. Нам потім було досить легко там грати.

Ураган (Черніїв) - 3 місце Групи 1 під час зимової перерви

– До цього додамо, що всі матчі, після стартового, ви виграли вдома…

– По пам’яті, здається, так. Нам було дуже важко адаптуватися до стадіону. Він специфічний, вузькуватий, але це новий стадіон, з трибунами. Побудовані нові роздягальні, з душовими, окремо для суддів. Інфраструктура зроблена: хороший стадіон, хороший газон. Справжній подарунок для Чернієва. Це все робив Богдан Грейда, за що йому величезна вдячність від команди та односільчан.

– Група 1 за загальними оцінками стала сильнішою порівняно з минулим сезоном. Не в останню чергу завдяки таким новачкам, як «Ураган». А які завдання виконує команда в Чемпіонаті України серед аматорів?

– На сьогоднішній день однозначно стоїть завдання виграти чемпіонат. Перед нами стоять дві задачі: вигравати Кубок області, де ми вже вийшли в півфінал, і вигравати в чемпіонаті, тим більше, після всіх матчів, які ми виграли восени.

По-перше, зник мандраж. У нас багато було людей, які на грали на такому рівні. А от інша частина команди – хлопці, які прийшли з «Прикарпаття» — 50-60% колективу, вони бачили цей рівень та навіть набагато вищий.

Вже після другого-третього туру всі побачили, що воно вже не так і страшно, тоді й пішла гра, почали набирати очки і набрали до кінця сезону хорошу форму, не хотіли навіть його переривати зимовим антрактом.

– В якому вигляді «Ураган» буде навесні?

– Поки що ми відпочивали, тому зміна по суті одна – в атаці. Під час сезону покинув команду Богдан Денега — він колись був у «Прикарпатті» і перейшов зараз в інший клуб, а ми взяли на його місце нападника Ігора Коржука.

– Не секрет, що у вас досвідчений склад, але є й футболісти віку спортивної перспективності. Чи всіх вдасться зберегти?

– З тих, хто у нас є, в принципі, на перегляди ніхто не планує відправлятися. Вважаю навпаки, що у нас буде ще й підсилення. У нас Андрій Мельничук після травми хрестоподібної зв’язки почав займатися з основною групою. Він відновив бігові вправи, почав тренуватися, навесні він вийде і це буде підсилення, він — гравець основи. Вже пройшов рік, як він розірвав зв’язки у кубковому матчі, йому зробили операцію, допомогли, щоб йому все було безкоштовно, тож дуже сподіваємося, що Андрій відновить колишню форму. Це наш основний нападник, який у минулому багато забивав за «Ураган», і навесні вже повинен стартувати з нами. Ми на нього покладаємо дуже великі надії, тому що він дуже хороший футболіст, був найкращим бомбардиром і лідером команди.

Ще один центральний півзахисник ‒ Назарій Данів, який також пошкоджував хрестоподібну зв’язку, поки не відновиться, але на літо може бути готовий. Це з тих втрат, які є.

– Основним конкурентам програли на виїзді, але це означає, шо у другому колі вже зіграєте з ними вдома. Це перевага чи так не можна судити?

– Не можна судити. Але якщо брати гру з «Агроном», то була нічийна гра. Ми там програли через фейр-плей: м’яч не віддали, ми пропустили гол. Чому не віддали? Не зрозуміли. То не була програшна гра. Коли вони до нас приїдуть — попадуть в нашу “коробку”, і буде їм дуже тяжко.

– Спілкуючись з фахівцями перед тим, як зрозуміти, що таке команда «Ураган», мені навели такий факт: Кушецький вибрав вашу команду, коли вона ще грала в нижчих лігах обласного чемпіонату чи навіть на район. Тож, «Ураган» — це команда, яка збирається бути всерйоз і надовго, запрошує футболістів на багато років?

– Коли ми грали на район і переходили в Групу «Б», в команду повірило небагато людей. Я особисто вів з ними переговори, домовлявся з ними. Повірили тоді — говорю про людей, які дійшли до більш професійного рівня, — Ігор Кушецький, Назарій Данів. Коли ми вийшли в Групу «А» — до нас перейшли Василь Дербах, Тарас Бойко із «Прикарпаття». Також повірив у команду воротар Микола Плетеницький, який в минулому грав за «Прикарпаття», ФК «Тернопіль», «Інгулець». Зараз уже таких проблем менше – гравці йдуть у клуб більш охоче та сміливіше, вірять у наші перспективи, бо є результат, є порядок в команді, є стабільність і дуже хороший мікроклімат в колективі. В тому весь успіх.

СК «Ураган» (Черніїв, Івано-Франківська обл.)

• Рік заснування: 2002

• Кольори клубу: червоно-чорні

• Стадіон: с. Черніїв (вміщує 300 глядачів)

• Керівництво та тренерський штаб             

Президент: Грейда Богдан Дмитрович

Головний тренер: Ткачук Михайло Михайлович

Адміністратор: Ревчук Степан Романович

• Досягнення

Чемпіон і володар Кубка Івано-Франківської області 2020/21.

Переможець першості Другої ліги Івано-Франківської області 2019/20.

Неодноразовий лауреат районних змагань.

РікМісцеІВНПМ’ячіО
Чемпіонат ААФУ
2021/223 (із 10)960314:12 (+2)18
Всього960314:12 (+2)18
Кубок ААФУ
Всього

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *