В Івано-Франківську збудують багатофункціональний спорткомплекс на 3 000 місць

Інші ТОП

Перші кроки до зведення нової арени вже зроблено.

Сьогодні, 18 лютого, президент Федерації хокею України Георгій Зубко перебуває з робочим візитом на Івано-Франківщині. Керівник ФХУ вже зустрівся з очільницею Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світланою Онищук, а також із заступником мера Івано-Франківська Русланом Гайдою, котрий одночасно очолює місцевий відокремлений підрозділ Національної федерації хокею. Трохи згодом пана Зубка прийняли мери Івано-Франківська Руслан Марцінків і Калуша Андрій Найда.

Основну увагу під час розмови панове Зубко, Гайда і пані Онищук приділили розвитку міста Калуша як хокейного центру краю. Як відомо, там з 2009 року функціонує збудована за Державною цільовою програмою «Хокей України» льодова арена. Сьогодні співрозмовники дійшли до висновку, що навколо цієї ковзанки потрібно надалі розвивати хокейну інфраструктуру і створювати спортивний кластер.

Важливим поштовхом у розвитку хокею в прикарпатському краї може стати створення в Калуші клубу Української хокейної ліги. Відповідні підготовчі роботи в цьому напрямі вже ведуться. Нині робляться всі необхідні кроки для підготовки участі команди з Калуша в національному чемпіонаті-2022/2023. Повне сприяння пообіцяли присутні на зустрічі депутати й бізнесмени. Зокрема це – перший заступник голови обласної ради Василь Гладій, депутати обласної ради Михайло Якимчук, президент хокейного клубу «Легіон» Петро Чепель і тренер команди «Легіон» Альберт Шафіков. В Калуші понад десять років успішно розвивається хокейна школа. Її вихованцями зокрема є нинішній гравець київського «Сокола» і національної збірної України Іван Сисак, а також оборонець юнацької збірної України U18 15-річний Микита Коневич, котрий нині виступає в одній із юнацьких ліг США. Івано-Франківщина зацікавлена в тому, щоб у саме в їх краї з’явився перший професійний хокейний клуб Західної України. Також питання створення клубу було основним під час зустрічі з міським головою Калуша Андрієм Найдою.

Також на зустрічах ішлося про зведення в Івано-Франківську у співпраці з мерією і  облдержадміністрацією великої багатофункціональної спортивної арени, розрахованої на 3000 глядацьких місць за програмою Президента України «Велике будівництво». Це буде трансформер-арена, на якій можна проводити спортивно-культурні заходи. Світлана Онищук погодилася, що Івано-Франківщина потребує такого комплексу, а отже його будівництво в найближчі строки є дуже актуальним. Сприяти будівництву обіцяв і мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

«Упродовж останніх двох років на Івано-Франківщині активно споруджуються об’єкти спортивної інфраструктури, – підводить підсумок зустрічі пані Онищук. – У рамках президентської програми «Велике будівництво» на розвиток галузі спрямовується значний фінансовий ресурс, за рахунок чого будуються нові спортивні зали, стадіони та майданчики. Так, минулого року до Дня незалежності України у межах програми ми спорудили модульну спортивну залу на Коломийщині, в якій вже сьогодні відбуваються змагання міжнародного рівня. Переконана, що розвиток спортивної інфраструктури – це соціальна відповідальність, від якої залежить здоров’я та фізичний розвиток наших дітей».

1 thought on “В Івано-Франківську збудують багатофункціональний спорткомплекс на 3 000 місць

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *