Спортсмени, що перебувають на Прикарпатті отримали допомогу від Сергія Бубки та міжнародної олімпійської спільноти

Інші

Кращі молоді боксери Прикарпаття та їх тренери, а також представники спортивної спільноти України, котрі через війну покинули свої домівки та знайшли тимчасовий прихисток на Франківщині отримали подарунки від Фонду солідарності для допомоги олімпійській спільноті та спортивному руху України, який був зініційований президентом НОК України Сергієм Бубкою за підтримки президента МОК Томаса Баха.

Загалом нові комплекти екіпірування отримали п’ятнадцять спортсменів та тренерів, – повідомляє Фіртка.

За словами очільника відділення національного олімпійського комітету України в Івано-Франківській області Мирослава Карабіна на Прикарпатті перебуває з десяток спортсменів переважно з Маріуполя та Харкова, котрі перевезли своїх рідних у безпечне місце. Тікаючи від жахіть війни люди інколи навіть не встигали забрати з собою документи чи цінні речі, не кажучи вже про спортивну форму чи інвентар. Сьогодні ніхто не знає, коли спортсмени зможуть повернутися у рідні домівки. Більше того, декому з них уже навіть немає куди повертатись.

Проблема наявності спортивної форми для багатьох переселенців стояла досить гостро – адже як кажуть самі спортсмени ” в джинсах не потренуєшся”. Тож подарунки від Фонду виявились для них на часі, щоб  підтримувати форму напередодні міжнародних виступів, на яких будуть намагатись завойовувати в тому числі і олімпійські ліцензії.  

“Ми намагаємось максимально все робити, що є у наших силах, щоб спортсмени могли тренуватись, зокрема добре харчуватись. Велика подяка, всім до кого ми звертаємось і хто нам допомагає, щоб база  працювала і були умови як для спортсменів, так і їх родин, які також приїхали сюди”, – розповідає Мирослав Карабін.   

Катерина Дубровіна-Середюк приїхала на Франківщину з Харкова. До речі, Катерина, яка виборола срібну медаль в командних змаганнях із стрільби з лука є наймолодшою олімпійською медалісткою України. На Прикарпатті жінка оселилася в селі Вільшаниця поблизу Тисмениці. Зараз мріє, дістати ізолон (спеціальний матеріал, яким оббивають щити для стрільби), змайструвати щити, найти територію та розпочати тренування з нового для Франківщини виду спорту для місцевих діток. 

“Сам спорт не є з дешевих. Лук може коштувати від 1000 до 3000 доларів, професійний комплект стріл, якого вистачає на сезон обійдеться в середньому в 750 євро. Починати займатися можна з 9 років. Влітку стрільби можна влаштовувати на спеціально обгородженій території (головне, щоб були дотримані правила безпеки для оточуючих) під відкритим небом, а взимку можна займатися в цокольних приміщеннях”, – розповідає Катерина.

Перелік спортсменів, що отримали екіпірування для підготовки до нових стартів:

  • Ярослава Маринчук, майстер спорту України з боксу, срібна призерка чемпіонату України 2021 року, чемпіонка України до 22 років 2022 року, учасниця чемпіонату Європи 2021 та 2022 років
  • Сергій Данилів, Заслужений тренер України з боксу, тренер Ярослави Маринчук
  • Дарія-Ольга Гутаріна (м. Маріуполь), чемпіонка України серед молоді, бронзова призерка Чемпіонату Європи серед молоді та чемпіонка України 2022 року, майстер спорту України з боксу
  • Олександр Третяков (м. Маріуполь), срібний призер чемпіонату Європи 2021 року
  • Антон Коссе (м. Маріуполь), тренер з боксу Дарії-Ольги Гутаріної та Олександра Третякова
  • Едуард Трофименко, переможець Кубку України з боксу, чемпіон України серед студентів, срібний призер чемпіонату України, майстер спорту України з боксу
  • Віктор Поляков, тренер з боксу Едуарда Трофименко, учасник Олімпійських ігор в Афінах (5 місце)
  • Наталія Мерінова, срібна призерка чемпіонату України з боксу до 22 років 2022 року
  • Сервін Сулейманов, тренер з боксу Наталії Мерінової, учасник Олімпійських ігор у Сіднеї
  • Сергій Данильченко (м. Харків), тренер з боксу, бронзовий призер Олімпійських ігор у Сіднеї
  • Катерина Дубровіна-Середюк (м. Харків), тренер стрільби з лука, срібна призерка Олімпійських ігор у Сіднеї
  • Володимир Мозольов (м. Маріуполь), тренер з боксу
  • Денис Роздольський, учасник чемпіонату Європи з боксу, призер чемпіонату України, майстер спорту України з боксу 
  • Владислав Кондратюк, чемпіон Гімназіади з боксу, учасник чемпіонату Європи, призер чемпіонату України
  • Олександр Остапчук (м. Харків), тренер з боксу, екс-тренер збірної команди України серед молоді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *