Тарас СТЕПАНЮК: “Вірю, що Україна переможе у цій війні”

Бокс Інші

На початку лютого двадцять п’ять провідних українських тренерів стали слухачами тренерського семінару, що пройшов за ініціативи Федерації боксу України, склали іспити та отримали звання тренера міжнародної категорії IBA “одна зірка”: одним з ним став представник Івано-Франківської обласної федерації боксу Тарас Степанюк.

Ми зв’язалися з Тарасом Степанюком і розпитали про тренерські курси, співпрацю з Ярославом Михалушком та плани найближче майбутнє.

— Пане Тарасе, розкажіть нашим читачам про тренерський семінар від IBA. Як все пройшло?
— Я та мої колеги з інших областей на початку лютого взяли участь в навчальних курсах ІВА з метою підвищення кваліфікації та навиків тренера з боксу. Цікаво, що під час навчання ми з декількома моїми колегами перебували на навчально-тренувальних зборах з підготовки до чемпіонату Європи до 22 років. З нами працювали двоє іноземних спеціалістів. Було багато практичних і теоретичних завдань. Також проводились онлайн-уроки за участі провідних тренерів України. Кожен з учасників семінару міг почути те, що хотів. Після семінару ми здавали іспити, тести, відео-практику і «питання-відповідь» з викладачем. Особисто мені приємно було взяти участь в цих курсах, було дуже цікаво, корисно та пізнавально.

—  Двадцять четвертого лютого цього року — день, що змінив життя багатьох українців. Як змінилося Ваше життя?
—  Змінилося життя усіх українців, і моє — не виняток. У мене було багато планів, проте… війна внесла свої корективи. Зараз, попри всі складнощі, ми стараємось допомагати спортсменам та звичайним українцям. Окрім того, ми допомагаємо переселенцям з гарячих точок України. Я вірю, що Україна переможе у цій війні. Що я найперше зроблю після війни? Перш за все, згадаємо героїв, які боролися і віддали життя за Україну, адже серед них є тренери і боксери…

— Нещодавно Ваш вихованець Ярослав Михалушко виступав на чемпіонаті Європи до 22 років, але, на превеликий жаль, в одному з поєдинків поступився майбутньому чемпіонові та вибув з боротьби за медалі. Як Ви оціните виступ свого підопічного на чемпіонаті Європи?
—  Ярослав Михалушко хотів перемогти у цьому чемпіонаті, як ніколи раніше, але до його перемоги не вистачило зовсім трохи…   Він прагнув, щоб над п’єдесталом замайорів прапор України. Так, Ярославові було нелегко боксувати, знаючи, що рідний тато зараз воює за нашу незалежність, утім він продемонстрував гідний бокс. Перші два поєдинки він успішно виграв, а у третьому…. різноголосним рішенням суддів зазнав поразки від майбутнього чемпіона Європи. Різноголосним рішенням суддів!

— Цікаво, як розпочалася ваша співпраця з Ярославом?
— Ми з ним познайомилися у 2013 році, коли, ще будучи зовсім юним, Ярослав прийшов на тренування. І нині ми по життю йдемо пліч-о-пліч. За цей час — від юнаків до дорослого боксу — ми брали участь та перемагали на чемпіонатах Європи. А зараз працюємо над тим, щоб боксувати за титул чемпіона світу серед професіоналів.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *