Наші профі. Закордон: дебют Катерини Боклач і Соломії Гошій

Футбол

Дебютні матчі прикарпатських футболісток в Польщі, “казус” у чемпіонаті Румунії – про це і не тільки в огляд “Наші профі. Жінки”.

Чемпіонат Чехії. Плей-офф (1-4 місця). 19 тур
“Спарта” (Прага) – “Славія” (Прага) – 3:0
Роксолана Кравчук (Сл) вийшла у стартовому складі і була замінена на 46-ій хвилині.

Празькій “Славії” не вдалось подолати фінальний етап чемпіонату Чехії без поразок – “класичне” дербі завершилось перемогою “Спарти” з рахунком 3:0. Нападниця “Славії” Роксолана Кравчук була замінена по перерві. Попри те, Кравчук і Ко ще три тури тому стали недосяжними для опоненток і вибороли “золото” сезону 2021/22.

Чемпіонат Польщі. 19 тур
АП “Лотос” (Ґданськ) – “Тарнувія” (Тарнув) – 3:0
Романа Лукач (Л) не потрапила до заявки на матч.

“АП Лотос” святкував свою другу перемогу поспіль в польській Екстралізі – вдома команда з Ґданська без участі Романи Лукач обіграла “Тарнувію” (3:0). Завдяки цій перемозі “АП Лотос” піднявся на шосту сходинку турнірної таблиці.

Чемпіонат Польщі. І ліга. 19 тур
“Поґонь” (Тчев) –“Рольнік” (Ґлоґувек) – 4:1
Марина Погрібняк (П) увійшла у гру на 60-ій хвилині. Любов Мохнач (Р) відіграла весь матч.

“Прикарпатське” дербі у першій польській лізі завершився на користь “Поґоні” – 4:1. У складі переможниць нападниця Марина Погрібняк увійшла в середині другого тайму, тоді як Любов Мохнач традиційно зіграла весь матч у складі гостей. Домашня перемога дозволила “Поґоні” увірватись до ТОП-3 турнірної таблиці, тоді як “Рольнік” посідає останню сходинку і вже офіційно залишить дивізіон за підсумком сезону 2021/22.

“ТС РОВ” (Рибнік) – “Зомбковія” (Зомбки) – 3:4
Соломія Гошій (З) відіграла весь матч.

Прикарпатська нападниця Соломія Гошій зіграла свій дебютний матч в чемпіонаті Польщі. У матчі І ліги Соломія допомогла “Зомбковії” перемогти у матчі аутсайдерів проти “ТС РОВ” – 4:3. Наша краянка провела на полі всю гру. Звитяга допомогла “Зомбковії” відірватись від зони вильоту вже на п’ять залікових пунктів.

Чемпіонат Польщі. Центральна ліга юніорок, група “Північ”. 15 тур
“Ґурнік” (Лєнчна) – “Футбольні відьми” (Краків) – 7:1
Катерина Боклач (Ґ) увійшла у гру на 60-ій хвилині.

Ще один дебют відбувся у Лєнчні, де свій перший матч провела голкіперка польського “Ґурніка” Катерина Боклач. Сталося це у поєдинку Центральної ліги юніорок, в якому “ґурнічки” розгромили “Футбольних відьом” – 7:1. Катерина увійшла у гру в середині другого тайму і залишила свої ворота “сухими”. “Молодіжка” клубу з Лєнчни є лідером групи “Північ” – 35 очок у 14-ти зіграних матчах.

Чемпіонат Румунії. Плей-офф (1-6 місця). 28 тур
“Фейр Плей” (Бухарест) – “Хеніу” (Прунду-Биргеулуй)  -:+

Казусна ситуація мала місце в черговому матчі чемпіонату Румунії. Бухарестський “Фейр Плей” напередодні поєдинку проти “Хеніу” Вероніки Андрухів не зумів забезпечити належні умови для надання медичної допомоги, тож команді було зараховано технічну поразку з рахунком 0:3. Завдяки цій перемозі “Хеніу” очолив турнірну таблицю чемпіонату Румунії, випередивши “Олімпію” на один заліковий пункт.

Чемпіонат Литви. 4 тур
“Гінтра” (Шяуляй) – ФК “Вільнюс” – 4:1
Христина Перевізник (В) відіграла весь матч.

Першої поразки в сезоні зазнав “Вільнюс” – в гостях команда Христини Перевізник програла “Гінтрі” (1:4). Наша краянка відіграла весь матч. За підсумком 4-го туру “Вільнюс” продовжує перебувати на другій сходинці, а відставання від лідера “Гінтри” збільшилось до п’яти пунктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *