Михайло Мельник: “Можливо, якраз настав час для серйозного формування студентських чемпіонатів”

Волейбол ТОП

Президент Федерації волейболу України Михайло Мельник розповів про складнощі, з якими зіткнувся його спорт на тлі повномасштабного російського нападу на Україну.

Сезон 2021-22 років, на думку функціонера, буде закінчено достроково. Раніше відповідне рішення ухвалили керівники українського футбольного та гандбольного чемпіонату.

“Ніхто ще нічого не приймав [щодо подальшої долі чемпіонату]. Хто де зараз у нас: хто на фронті, хто працює, хто допомагає. Ми ще не збиралися щодо цього питання, – розповідає в інтерв’ю Суспільне Спорт президент ФВУ, – Моя думка, що буде так, як і закінчувався чемпіонат два роки тому, під час пандемії. Коли не лише ми, але й усі види спорту припинили змагання і визначали переможця станом [на час], коли закінчився чемпіонат.

Ми не можемо знати, що взагалі у нас буде у наступному сезоні, які клуби залишаться, які відновляться. Коли такий великий клуб як “Прометей” призупинив свою діяльність, то що говорити про Чернігів й інші, де ледь було фінансування. Зараз нічого не можна сказати.

Думаю, що… Навіть якщо дуже швидко, завтра закінчиться війна, все почне відновлюватися, думаю, що державі, спонсорам буде в першу чергу не до спорту, до волейболу зокрема. Буде дуже важко. Я навіть не можуть собі уявити, яким він буде. Тим паче, що багато гравців пороз’їжджалися за кордон, хто зміг. У жінок взагалі без проблем, бо не був заборонений виїзд, у чоловіків – до 60 років заборонений виїзд. Хто був тут, той і залишився. А з дівчат у нас багато повиїжджали малих, молодих. Молодих ми багатьох вивезли в інші країни подалі від війни, і яка їхня подальша доля – ніхто не вгадає.

Можливо, якраз настав час для серйозного формування студентських чемпіонатів, студентської ліги. У Сполучених Штатах, наприклад, немає професійного чемпіонату з волейболу, лише студентські, але вони [збірною] не випадають з фіналів чемпіонатів світу, Олімпійських ігор”.

Нагадаємо, на початку березня через російське вторгнення керівництво “Прометею” розпустило всі команди, включаючи волейбольний склад клубу.

Станом на кінець лютого таблицю чоловічої волейбольної Суперліги очолював “Епіцентр-Подоляни”. У жіночому чемпіонаті лідирував “Прометей”.

ФВУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *