“Відкриті уроки футболу”. В Франківську відбувся дитячий фестиваль

Футбол

8 червня на стадіоні спортивного комплексу Академії НФК “Ураган” м. Івано-франківська відбувся футбольний фестиваль “Відкриті уроки футболу”. До організації та проведення футбольного свята разом з Українською асоціацією футболу та Івано-Франківською обласною асоціацією футболу долучилося й керівництво місцевої громади.

З вітальним словом до присутніх звернулися міський голова м. Івано-Франківська Руслан Марцінків, координатор проєкту від УАФ Євгеній Столітенко, перший заступник голови Івано-Франківської обласної асоціації футболу Тарас Клим.

Також у заході взяли участь начальник відділу спорту Івано-Франківської міської ради Денис Рудницький, голова Івано-франківської районної асоціації футболу Віталій Федорів, заступник голови, виконавчий директор обласної асоціації футболу Василь Сікора, заступник голови обласної асоціації футболу Микола Васильків.

Привітавши учасників проєкту зі стартом, Євгеній Столітенко зазначив: “Проєкт залучає до футболу не лише майбутніх гравців, але й майбутніх тренерів, волонтерів, уболівальників, усіх тих, хто завдяки таким фестивалям захоче долучитися до футбольного процесу і прийти на стадіон. При цьому учасники і школи отримують велику кількість спортивного інвентарю. Це футбольні м’ячі, футболки, манішки, конуси, фішки, насоси, сітки, скакалки, канати, екіпіровка для викладачів та інше важливе й необхідне для здорового дозвілля приладдя”.

Цей захід зібрав на стадіоні близько півтори сотні дітлахів віком від 5-ти до 14-ти років. У 12-х квадратах футбольного поля з ними працювали екіпіровані у спортивний однострій вчителі фізичної культури Ю. Пилип’юк (ліцей Чорновола), О. Жолкевич (ліцей №1), В. Іванов (ліцей №2), Р. Тимчишин (ліцей №7), В. Саміло (ліцей №12), І. Жугаєвич (ліцей №13), Я. Павленко (ліцей №17), А. Кохман (ліцей №21), А. Новицький (ліцей №22), І. Сорока (ПШ №9), Я.Маланюк (Угорницький ліцей) та психолог І. Ліщинська (ліцей №3).

Фестиваль розпочався з динамічної розминки. Потім для дітей інструктори проводили різноманітні розважальні футбольні ігри, змагання, конкурси та інші спортивні заходи за принципом – “Спорт для всіх”. Футбольне поле було розділене на 12-ть секторів, у кожному з яких працював тренер-волонтер. Вони ділилися з дітьми секретами футболу, знайомили з вправами, які допомагають розвинути влучність, швидкість та витривалість. Діти, об’єднані в команди, рухалися із сектора в сектор, де їм пропонували виконати ту чи іншу вправу або залучали до гри.

Окрім місцевих дітей, у “Відкритих уроках футболу” взяли участь діти вимушених переселенців з Київської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Херсонської, Миколаївської, Запорізької, та Одеської областей.

Гарний настрій футбольного свята підкріплювався музичним супроводом. Діти з радістю брали участь у конкурсах, іграх та виконували різні вправи за командами своїх наставників.

На завершення кожна дитина отримала диплом учасника й ексклюзивну футболку від УАФ, команди – м’ячі для занять футболом, а діти-переселенці – ще й медичні, харчові набори та предмети першої необхідності. Найголовніше, що дітлахи відчули себе в безпеці, приємно та з користю для здоров’я провели час разом.

Адже метою “Відкритих уроків футболу” є сприяння захисту дітей, що вимушено тимчасово перебувають на території західних регіонів України, дітей без супроводу, дітей-сиріт та інших незахищених дітей, які постраждали від війни.

Залишається сподіватись, що години, проведені на спортивному майданчику, не пройдуть даремно і багато хто з дітей вирішить обрати активний та здоровий спосіб життя та долучиться до дружньої футбольної родини.

ФОТО

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *