Єлизавета Гільтайчук перемогла у Warszaw rugby festival

Регбі ТОП

4-5 червня столиця Польщі Варшаві приймала черговий традиційний міжнародний Warszaw rugby festival з регбі-7 серед чоловічих і жіночих команд, який було започатковано у 1996 році.

Спочатку турнір носив назву Warszaw 10’s Men’s Tournament, а з 2014 року турнір змінив назву на Barbarians, що б назва більше відповідала соціальній спрямованості змагань, а також для просування популярності жіночого регбі організатори до чоловічого турніру долучили і проведення змагань серед жіночих команд.

За час проведення змагань у варшавських турнірах взяли участь понад 200 команд з багатьох країн світу, зібрано сотні тисяч злотих для допомоги багатьом благодійним організаціям.

У звітному фестивалі змагалися 10 чоловічих і 5 жіночих команд з Польщі, Німеччини, Англії та інших країн. Для нас особливу зацікавленість викликав турнір жіночих команд, оскільки серед учасників фестивалю брала участь команда Barbarians, у складі якої виступали виключно українські дівчата, які тимчасово, з початку війни, гостинно були прийняті у KS Budowlani в Лодзі і отримали прекрасну можливість підтримувати спортивну форму, а також дівчатам-юніоркам підготуватись до фінального турніру чемпіонату Європи серед юніорок до 18 років, який у липні відбудеться у Празі (Чехія).

Отже, Barbarians з нашою франківською вихованкою Єлизаветою Гільтайчук з ДЮСШ-2-«Галка», а також з дівчатами з Кременця Тернопільської області, Одеси, Львова, Борисполя, Харкова на Warszaw rugby festival.

На першому етапі всі команди в одноколовому турнірі зіграли по чотири гри і визначили учасників півфінальних ігор. Наші Barbarians на «одному диханні» переграли своїх суперниць Barnes bears з Лондона, команду Debel (гравчині з Німеччини і Білорусі) і дві варшавські команди AZS-AWF і Legia із сумарним рахунком 132-15, продемонструвавши найрезультативнішу атаку і найнадійніший захист. У другому етапі змагань почергові перемоги у півфіналі над AZS-AWF з Варшави і фіналі – над анлійською командою дозволили тріумфувати нашим дівчатам у черговому варшавському фестивалі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *