Турнір пам’яті Петра Слободяна: в Шепарівцях грали у футбол (+ ВІДЕО)

Футбол

У Шепарівцях провели турнір за участі трьох команд.

12-го липня у Шепарівцях, що на Коломийщині, відбувся турнір пам’яті легендарного прикарпатського тренера та футболіста київського “Динамо” та “Дніпра”, володаря Кубка кубків, суперкубка УЄФА, чемпіона Європи серед молодіжних команд 1976 року, чемпіону СРСР 1977 років в складі київського ”Динамо” Петра Слободяна,

Цього разу у турнірі взяли участь три команди коломийської громади – ФК “Шепарівці”, “Еверест” (Залуччя) та ФК “Підгір’я” (Іванівці). Першість здобув “Еверест”. Друге місце вибороли футболісти “Підгір’я” з села Іванівці, а третє – ФК “Шепарівці”.

Кар’єру Петро Слободян розпочав у бучацькому «Колосі», звідки перейшов у тернопільський «Авангард». Наступна сходинка – два сезони у «Дніпрі», куди його запросив Валерій Лобановський. Власне, саме цей видатний тренер привів Петра Слободяна у київське «Динамо». Упродовж наступних п’яти років – шести чемпіонатів, включаючи два коротких 1976-го, він виступав за провідну команду України. У 103 матчах на внутрішній і міжнародній арені за «Динамо» він відзначився 16 голами.

У 1977 через травму Петро Слободян переходить у «Локомотив». Вибір був обумовлений насамперед тим, що в Москві була клініка доктора Миронова, постійним відвідувачем якої став нападник. Зарекомендувати себе якнайкраще в «Локомотиві» теж не вдалося і, розуміючи, що вийти на той рівень, який був у нього раніше, та грати у такій команді, як «Динамо», вже не пощастить, Слободян закінчив кар’єру футболіста, хоча йому було лише 27 років.

Після цього Петро Слободян почав працювати викладачем на кафедрі фізичного виховання університету імені Тараса Шевченка, де згодом став завідувачем кафедри. 15-го грудня 2020-го року на 68-му році життя перестало битись серце легендарного футболіста.

Відео телеканал НТК:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *