У Надвірній відбулися “Відкриті уроки футболу”

Футбол

28 липня в Надвірній на стадіоні “Нафтовик” у межах партнерського проєкту Данської ради у справах біженців (DRC) та Всеукраїнської фундації “Захист прав дітей” “Відкриті уроки футболу” надали психосоціальну підтримку дітям внутрішньо переселених осіб та місцевим дітям, які постраждали від війни.

В Івано-Франківській області вдруге в цьому році після Галича було реалізовано даний соціальний проєкт.

З вітальним словом до присутніх звернулися міський голова м. Надвірна Зіновій Андрійович, координатор проєкту від Української асоціації футболу Євгеній Столітенко. Також у заході взяли участь перший заступник голови обласної асоціації футболу Тарас Клим, заступник голови, виконавчий директор обласної асоціації футболу Василь Сікора, голова Надвірнянської районної асоціації футболу Руслан Нестерук.

Після урочистої частини стадіон був повністю переданий у розпорядження понад 80 дітлахів. Фестиваль розпочався з динамічної розминки, після якої інструктори проводили для дітей різноманітні розважальні футбольні ігри, змагання та конкурси. Футбольне поле було розділене на 6-ть секторів, у кожному з яких працював тренер-волонтер з асистентом.

“Відкриті уроки футболу” включали також компоненти психологічної підтримки та навчання безпечної поведінки в умовах війни та її наслідків – мінімізації ризиків від вибухонебезпечних предметів, мін, надзвичайних ситуацій тощо.

Кожна команда-учасниця отримала велику кількість футбольних м’ячів та спортивного інвентарю, а кожна дитина — футболку, бейсболку, браслет, диплом проєкту, а також набори для малювання.

ІФАФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *