Визначено регламент для баскетбольних ліг чемпіонату України на наступний сезон

Баскетбол ТОП

Федерація баскетболу України (ФБУ) визначила регламент проведення сезону в чоловічому на жіночому чемпіонаті України в сезоні 2022/23.

Змагання в чоловічій Суперлізі планується провести в два етапи.

На першому етапі команди зіграють за туровою системою календаря у три кола.

На другому етапі команди, що посіли на першому етапі місця з 1 по 6, за системою плей-оф розігрують місця з 1 по 6 у Фіналі шести. Він пройде протягом трьох ігрових днів:

Спочатку в 1/4 фіналу між собою зіграють команди, що посіли на першому етапі 3 місце і 6 місце, та команди, що посіли на першому етапі 4 місце і 5 місце.

В 1/2 фіналу, куди автоматично пройдуть команди, що посіли на першому етапі 1 та 2 місця, вони зіграють з переможцями чвертьфіналів. Також буде зіграно матч за 5 місце.

В третій ігровий день будуть зіграні фінал та матч за 3 місце.

Також в два етапи пройдуть змагання у Вищий лізі, а ось система змагань у Першій лізі буде визначено після одержання заявок від команд. Іншу інформацію можна дізнатись з регламенту чоловічих змагань на сезон 2022/23.

У жінок планується провести змагання у єдиній Жіночій лізі в два етапи. На першому команди зіграють за туровою системою календаря у два кола. На другому етапі команди, що посіли на першому етапі місця з 1 по 6, за системою плей-оф розіграють місця з 1 по 6 у Фіналі шести за тою ж схемою, що і в чоловічій Суперлізі. Детально з системою змагань можна ознайомитись у регламенті жіночих змагань на сезон 2022/23.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *