Людмила ЛУЗАН: “Ми з золотими медалями та дуже щасливі”

Олімпійські види

Прикарпатська спортсменка поділилась враженнями від “золотої” гонки на чемпіонаті Європи.

Українські веслувальниці Людмила Лузан та Анастасія Четверікова стали чемпіонками Європи у каное-двійці на дистанції 500 метрів. Їхнє “золото” стало першим для збірної України з веслування на каное та байдарках на поточному Мультиспортивному Євро в Мюнхені.

В ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт Лузан розповіла, як минув переможний старт та поділилися очікуваннями від заключних виступів у Мюнхені.

– Звичайно, нелегко [після ЧС виступати на Євро], дуже маленький період відпочинку і підготовки. І довго добиралися до Канади, не відкривали нам візу. Також поверталися довго додому, адже не можемо одразу потрапити в Україну: спочатку – літаком, потім – автобусом. Приїхавши в Україну, потрібно було хоча б втримати форму та гідно виступити на цих змаганнях. Як показав цей старт, ми змогли, зібралися та виконали цю роботу як найкраще. Ми з золотими медалями та дуже щасливі.

– Ми на кожну гонку домовляємося, що робимо свою роботу. Стартуємо, робимо середину та фініш. І завжди у нас все виходить. Намагаємося йти за своєю тактикою, ні на кого не звертати увагу та виконувати свою роботу.

– Завтра ми стартуємо у двійці на 200 м. І потім я ще стартую в одиночці. 200 метрів – це спринт-дистанція, і оскільки наша коронна дистанція – 500 м, ми можемо розкотити довгим, широким гребком і відчути, як човен пливе. А на 200 м немає часу до цього: треба одразу зсувати човна і всю дистанцію йти наскільки можливо. Оскільки ми ще у цьому сезоні 200 м у двійці не ходили – побачимо на наш результат. Сподіваємося, що буде хороший”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *