“Ураган” не залишив шансів “Соколу” (ВІДЕО)

ТОП Футзал

В третьому турі “дракони” переграли хмельничан – 6:1.

До Івано-Франківська «Сокіл» приїхав з деякими кадровими проблемами. Через різні причини не могли зіграти з «Ураганом» Данилюк, Токар та Орган. І це змушувало Романа Ковальчика грати фактично у шість польових гравців. Так, у заявці команди з Хмельницького були 16-річні Ростківський, Хіборський, Бернада, які ще у минулому сезоні грали у чемпіонаті України (U-16). Однак, доповнювати другу четвірку за рахунок цих бнаків Роман Ковальчик не відважився. Тому, для «Сокола», який, до речі, презентував свою нову форму (гранатову замість звичної рожево-малинової. – А. Т.), виїзний матч проти «Урагану» був справжнім іспитом.

Що стосується «Урагану», то у підопічних Максима Павленка своя історія. У минулому сезоні «Сокіл» зміг відібрати у «драконів» чотири очки, і це явно був удар по самолюбству команди з Івано-Франківська. Тому, підопічні Максима Павленка планували показати, що цього разу для «Сокола» «подарунків» не буде. В принципі, «дракони» вже мали забивати на 2-й хвилині, але Шотурмі не вдалося влучити у нижній кут воріт Шевченка. Фактор переваги «Урагану» в лавці запасних поступово теж починав проявлятися, і підопічні Максима Павленка прогнозовано володіли ініціативою. Щоправда, при цьому «пробити» Шевченка їм не вдавалося. До речі, Шевченко проявив себе не тільки як воротар, я і як польовий гравець. В одному з епізодів, коли він вирішив підключитись до атаки своєї команди та ледь не став автором голу, прийнявши першим дотиком пас з глибини від Хамдамова, а другим – пробивши по воротах Савенка. На жаль для «Сокола», цей удар не став результативним. Чого не можна сказати про удар у виконанні «ураганівця» Станіслава Моспана на 12-й хвилині. Моспан-старший отримав передачу від Микитюка та пробив поміж ніг і Хамдамову, і Шевченку, після чого рахунок став 1:0 на користь господарів майданчику.

Забивши перший гол, господарі майданчику заграли більш розкуто. Вони надалі продовжували контролювати перебіг подій на майданчику, при цьому іноді прикарпатці давали можливість пограти і «соколятам». Щоправда, цією можливістю подолянам далеко не завжди вдавалося скористатися на повну силу. Тому, гра знову переходила до володінь Шевченка, і як наслідок – незадовго до перерви у його ворота влетів другий м’яч. Цього разу автором голу став Микитюк, який елегантно перекинув «черпаком» Шевченка. Таким чином, капітан «Урагану» записав гол до своєї гольової передачу.

З початком другого тайму «Сокіл» почав використовувати Шевченка в якості п’ятого польового гравця. Цим Роман Ковальчик не тільки шукав шляхи до скорочення рахунку, а намагався не дати «Урагану» більше володіти м’ячем. До того ж, не варто забувати й про те, що хмельницька команда грала у півтори четвірки, тому цей хід теж був необхідним. Однак, кілька разів «Ураган» ледь не покарав своїх візаві за порожні ворота. Зрештою, на 25-й хвилині «Ураган» таки збільшив свою перевагу в рахунку – Станіслав Моспан записав на свій рахунок дубль. І після цього все поступово почало ставати на свої місця. «Ураган» хоч і контролював гру, але вже не йшов уперед так активно. А ось «Соколу» потрібно віддати належне: він продовжував залучати Шевченка в якості п’ятого польового, і це кілька разів ледь не призвело до успіху. Проте, ворота Савенка залишались недоторканими.

«Урагану» же вдалося збільшити перевагу в рахунку вже після середини другого тайму, коли Фаренюк підставив свою голову під удар Шотурми, підкорегувавши політ м’яча у ворота Шевченка. А ще за кілька миттєвостей свій «автограф» у воротах «Сокола» залишив Швед, після чого Шевченко залишив «пост № 1», віддавши його «під відповідальність» Бабенка. У свою чергу, наставник «Урагану» Максим Павленко піл кінець гри дав можливість пограти резервістам, які теж не пішли з майданчику без результативних дій. На 38-й хвилині Дичук перехопив передачу суперників та організував вихід на ворота Бабенка, який після пасу від капітана юніорської збірної України завершив Масевич, котрий не дав Бабенку відіграти на «нуль. І тільки після цього «Сокіл» зміг відповісти «голом престижу». Це на останній хвилині гри зробив Гуцуляк, який «розмочив» Хом’яка. Заради справедливості, скажемо, що бодай би на гол у цій зустрічі «Сокіл» і награв, і заслужив. Однак, це не врятувало підопічних Романа Ковальчика від поразки.         

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Сокіл» (Хмельницький) – 6:1
Голи:
 С. Моспан (12, 25), Микитюк (18), Фаренюк (34), Швед (36), Масевич (38) – Гуцуляк (40)
«Ураган»: Савенко (Хом’як, 38) – Швед, Корсун, Шотурма, Фаренюк – Микитюк, С. Моспан, Терентьєв, Абакшин – Масевич, Дичук, Ткачук, Сименко
«Сокіл»: Шевченко (Бабенко, 36) – Бабак, Первєєв, Хамдамов, Абзалов – Гуцуляк, Сохорук
Попередження: Первєєв (9)

«5х5»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *