Наші профі. Закордон: футболістки гарантували нагороди в Литві та Грузії

Футбол

Клуби Соломії Гошій та Христини Перевізник вже точно завершать сезон у призовій трійці, бойова нічия “Етнікоса” Ігоря Худоб’яка і черговий “сухий” матч Анастасії Василишин – про це і не тільки в огляді “Наші профі. Закордон”.

Чемпіонат Литви. 20 тур
ФК “Шяуляй” – ФК “Йонава” – 2:0

“Йонава” Петра Кушлика поступилась у перенесеному матчі 20-го туру А-Ліги. В гостях “містяни” програли “Шяуляю” – 0:2. “Йонава” й надалі перебуває на останній сходинці турнірної таблиці чемпіонату.

Чемпіонат Угорщини. 11 тур
ФК “Дебрецен” – “Уйпешт” (Будапешт) – 4:1
Олександр Романчук (Д) увійшов у гру на 80-ій хвилині.

Угорський “Дебрецен” святкував свою третю поспіль домашню перемогу, на вихідних в обігравши столичний “Уйпешт” – 4:1. Оборонець господарів Олександр Романчук вийшов на поле під завісу матчу. Перемога дозволила “Дебрецену” піднятись у турнірній таблиці чемпіонату – тепер команда закріпилась на сьомій сходинці.

Жінки. Чемпіонат Литви. 18 тур
“Санед” (Гатаучяй) – ФК “Вільнюс” – 1:2
Христина Перевізник (В) вийшла у стартовому складі, на 12-ій хвилині відзначилась голом і була замінена на 74-ій хвилині.

ФК “Вільнюс” продовжує здобувати перемоги у чемпіонаті Литви серед жінок. Цього разу під натиском столичних футболісток не встояв “Санед” – 2:1. До перемоги “Вільнюса” доклалась і Христина Перевізник, яка відкрила рахунок у матчі. Цей гол став 15-м для нашої краянки в поточному сезоні А-Ліги. “Містяни” за підсумком туру перебувають на другій сходинці таблиці і вже гарантували собі медалі чемпіонату.

Жінки. Чемпіонат Польщі. 7 тур
“АЗС Університет Яґґелонскі” (Краків) – “Погонь” (Тчев) – 2:0
Марина Погрібняк (П) не потрапила до заявки на матч.

Польська “Погонь” без участі Марини Погрібняк в гостях програла одному з лідерів турніру “АЗС Університету Яґґелонскі” – 0:2. Поразка відкинула клуб з Тчева на дев’яту сходинку жіночої Екстра-ліги.

Жінки. Чемпіонат Грузії. Фінальний турнір (1-4 місця). 1 тур
“Самегрело” (Тбілісі) “Колхеті” (Хобі) – 2:0
Соломія Гошій (С) увійшла у гру на 81-ій хвилині.

Тбіліський “Самегрело” стартував у фінальному турнірі чемпіонату Грузії. У матчі 1 туру фінальної “пульки” команда Соломії Гошій вдома розібралась з “Колхеті” – 2:0. Захисниця господарок увійшла у гру під завершення поєдинку. Після 1-го туру “Самегрело” є лідером чемпіонату, випереджаючи найближчого переслідувачок з “Ланчхуті” на п’ять залікових пунктів. Разом з тим столична команда вже гарантувала собі місце у призовій трійці змагань.

Чемпіонат Кіпру. ІІ дивізіон. 5 тур
“Етнікос” (Ахнас) – “ПАЕЕК” (Кірінія) – 2:2
Ігор Худоб’як (Е) відіграв весь матч.

Бойовою нічиєю завершився черговий тур для ахнаського “Етнікоса”. Худоб’як і Ко на вихідних поділили очки з “ПАЕЕКом” – 2:2. Наш земляк провів на полі всі 90 хвилин. За підсумком туру “Етнікос” посідає четверту сходинку і веде боротьбу за вихід до еліти кіпрського футболу.

Жінки. Чемпіонат Франції. ІІ дивізіон. 5 тур
ФК “Ґренобль” – ФК “Сент-Етьєн” – 0:2
Катерина Боклач (Ґ) відіграла весь матч та відбила пенальті.

Триває серія поразок французького “Ґренобля” у другому дивізіоні чемпіонату Франції. У рамках 5-го туру команда Катерини Боклач програла “Сент-Етьєну” – 0:2. 18-річна голкіперка провела на полі весь поєдинок. “Ґренобль” продовжує опускатись у таблиці – наразі команда посідає десяту сходинку і знаходиться за крок від зони вильоту.

Жінки. Чемпіонат Швейцарії. ІІІ дивізіон. 10 тур
“Шварц-Вайсс” (Базель) 
– “Гау Селекшн” (Херкінген) – 3:0
Анастасія Василишин (Ш-В) відіграла весь матч.

Голкіперка Анастасія Василишин знову провела “сухий” поєдинок в третьому дивізіоні Швейцарії. У рамках 10-го туру змагань її “Шварц-Вайсс” вдома здолав “Гау Селекшн” – 3:0. Клуб з Базеля продовжує гонитву за лідером турніру “Конкордією” – наразі команда посідає другу позицію і програє лідеру чотири залікові пункти, маючи при цьому одну гру в запасі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *