Проект “Відкриті уроки футболу” завітав до Косова

Футбол

У Косові на міському стадіоні “Гуцульщина” вдруге відбувся соціальний проєкт під назвою «Відкритий урок футболу», який спрямований на кращу адаптацію переселенців на тимчасовому чи на новому місці проживання, а також залучення дітей, батьки яких перебувають на службі в ЗСУ, півсироти, сироти, малозабезпечені та інші соціальні верства населення до занять спортом, а зокрема футболом.

Основними виконавцями та реалізації проєкту виступають : Асоціація крос-культурних проєктів (Данія), Українська асоціація футболу, Всеукраїнська фундація «Захист прав дітей» та Cros cultures, в партнерстві з Міністерством освіти і науки України

У заході взяли участь 6 команд по 14 учасників (всього 84 учнів) з різних навчальних закладів району, а саме:
1. Старокосівський ліцей
2. Пістинський ліцей
3. Яблунівський ліцей
4. Старокутський ліцей
5. Космацький ліцей
6. Збірна команда Рожнівського ліцею «Гуцульщина» ім. Юрія Погрибенника та Хімчинський ліцей “Інтелект”

У рамках даного проекту футбольне поле було поділене на 6 секторів, і кожна з команд пройшла всі сектори по черзі. Багато секторів були спрямовані на технічні елементи гри у футбол, а також цікавих естафет та смуг перешкод, які команди мали подолати. Були також сектори психолога та сектор з мінної безпеки на яких діти почерпали певні знання з тематики сектора.

Одразу після відкриття діти робили руханку, а далі команди розійшлися по секторах, де на них чекали волонтери. З дітьми у секторах працювали тренери-викладачі Косівської ДЮСШ «Гірське орлятко», спортивного клубу “Авангард” та вчителі фізичної культури навчальних закладів району, а саме: Луканюк Іван, Цикаляк Сергій, Воротняк Люба, Пророчук Павло, Михлюк Олександр та у секторі з мінної безпеки працювала Романюк Анастасія – українська футбольна арбітриня.

У проєкті було задіяно 84 учнів, здається багато, але це майже одна середньо статистична гімназія району, тож ще раз повторюся що на майбутнє добре, щоб цей захід проводили у кожній територіальній громаді і не тільки раз у рік. За таких умов це дасть більший поштовх для залучення дітей до здорового способу життя та спорту, що в підсумку дозволить майбутній нації мати хороший імунітет до всіх негараздів, які виникають на життєвому шляху.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *