Кристина Філевич – лідер Жіночої ліги за реалізацією двоочкових кидків

Баскетбол ТОП

Вслід за підбиттям підсумків старту сезону чоловічої Суперліги Parimatch поглянемо, як стартували в сезоні жінки. Через те, що цього сезону у нас єдина Жіноча ліга, команди на першому етаппі зібрались різні за рівнем та силою, через що на старті сезону ми вже стали свідками першого в історії квадрупл-дабл.

Для команд сезон розпочався нерівномірно – Київ-Баскет лише на цьому тижні проведе перші матчі, а вінницькі МСДЮСШОР-Блискавки вже встигли провести сім матчів. Це, безумовно, впливає, на середні індивідуальні показники.

Так, найкращим скорером Жіночої ліги є Тетяна Баштова з Переяслава, але вона провела один матч в якому набрала 24 очки. За нею йде гравчині КІВС Львів Єлизавета Водовоз, у якої в активі вже чотири гри і 23,25 очок в середньому.

Що стосується рекорду результативності старту сезону, то тут лідирує Віолетта Остапчук з Вінницьких Блискавок, яка в матчі проти  МСДЮСШОР-Блискавки набрала рекордні для цього сезону 37 очок.

За реалізацією двоочкових кидків лідирує Кристина Філевич з Франківська-Прикарпаття (64,8%), далі йдуть гравчині одеського ІнтерХіма Євгенія Мбайе (62,9%) та Ксенія Панькіна (59,5%).

За реалізацією штрафних найкращою є Тетяна Баштова, яка в грі з МСДЮСШОР-Блискавки реалізувала всі свої 13 спроб (100 %). Єлизавета Водовоз реалізує 91,7% штрафних, Ксенія Панькіна – 85,0%.

Також відзначимо кращих снайперів ліги за відсотком реалізації триочкових кидків:

1. Тетяна Кулінок (Інваспорт) — 45.4% (5/11)
2. Ірина Мислинчук (Зб. Рівненької області-ОСДЮСШОР) — 42.8% (9/21)
3. Анастасія Кучерьонок (Рівне-ОШВСМ) — 41.7% (15/36)

В рейтингу асистентів лідирує Ксенія Афанасьєва з Інваспорт – 11,0 передач за гру при двох зіграних іграх. На другому місці йде Ольга Алексейчик з Франківська-Прикарпаття (7,4), а третьою йде Вікторія Огій з Вінницьких Блискавок (7,2).

А ось рекорд сезону за передачами належить Вікторії Огій, яка в стартовому матчі сезону проти МСДЮСШОР-Блискавки відзначилась 16 передачами.

За підбираннями кращою в сезоні є Тетяна Баштова, яка в своєму єдиному матчі сезону зібрала 21 підбирання. Другою йде Марія Пугач з Венето-Черкаси (15,3 підбирань), третьою її одноклубниця Анастасія Рибас (15,0 підбирань). Вони обидві зіграли по три матчі.

Рекорд сезону за підбираннями належить Марії Пугач, яка у грі з Інваспортом зробила 24 підбирання.

Кристина Філевич в середньому робить 7,0 перехоплень за гру і є кращою в Жіночій лізі за цим показником. У Вікторії Огій 6,5 перехоплень за матч, третьою в рейтингу йде Катерина Коротюк з команди СумДПУ-КДЮСШ-Зб Полтавської області – 5,25 перехоплень за матч.

Рекорд сезону – 20 перехоплень у Вікторії Огій в матчі проти МСДЮСШОР-Блискавки .

В рейтингу за блоками в середньому за гру лідирує Тетяна Кілунок, яка робить в середньому 2,5 блока за матч.

Найкращими гравчинями чемпіонату за рейтингом ефективності є поки Тетяна Баштова з Переяслова, у якої в активі одна гра (РЕ 35), Ксенія Афанасьєва з Інваспорт, яка зіграла дві гри (РЕ 31,5) та гравчиня збірної України Кристина Філевич, яка за Франківськ-Прикарпаття зіграла п’ять матчів (РЕ 30,6).

Рекордний показник рейтингу ефективності за матч належить Вікторії Огій за той самий матч проти МСДЮСШОР-Блискавки – 52. На другому місці в рейтингу – Ірина Бугайова з Франківська-Прикарпаття за матч також проти МСДЮСШОР-Блискавки – 47. Єлизавета Водовоз з КІВС Львів проти МСДЮСШОР-Блискавки набрала РЕ 45.

Більш повну статистику Суперліги дивіться в додатку ФБУ для IOS та Android.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *