Ліберо Анна Остапчук в складі юніорської збірної України стала срібною призеркою чемпіонату СЄВЗА U-17

Волейбол ТОП

У латвійському місті Даугавпілс добіг завершення жіночий чемпіонат СЄВЗА U-17.

Після двох поспіль поразок від Польщі та Естонії українська збірна не лише втратила надію на перемогу у турнірі, але й опинилася за крок від того, щоби не втратити хоча б другу підсумкову позицію. Бо тепер уже не все залежало тільки від самих підопічних Андрія Романовича.

Втім, для початку таки було необхідно виконати власне завдання: “всуху” обіграти Грузію. На щастя, із цим наші дівчата впоралися успішно, хоча в другій партії нерви своїм уболівальникам трохи полоскотали.

А далі вони вже самі тримали кулачки за волейболісток Польщі – дострокових переможниць змагань і, як наслідок, володарок єдиної прямої путівки до фінального раунду вікового чемпіонату Європи-2023, котрі проводили заключний матч проти господарок майданчику. Як виявилося, тримали недаремно, оскільки польки не стали “відбувати номер”, зіграли на совість й оформили собі таку бажану для українок перемогу – 3:0 (25:15, 25:20, 25:20).

Вона справді була максимально бажаною, оскільки, за однакової кількості перемог, завдяки ліпшим додатковим показникам Україна випередила у підсумковій таблиці і Латвію, і Естонію та фінішувала другою.

Хоча у квітні 2023 року всі ці три команди продовжать боротьбу за потрапляння на чемпіонат Європи у другому відбірковому турнірі, зараз піднятися на другу сходинку п’єдесталу для підопічних Андрія Романовича є дуже важливим у психологічному плані. Адже цей результат можна вважати успішним, і він однозначно має додати нашим дівчатам належної віри у власні сили на майбутнє.

Окремо відзначаємо та вітаємо гравчиню ВК “Олімпія ДЮСШ №2” Анну Остапчук!

ФВУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *