Команда Вікторії Даньчак повернула собі лідерство в Чехії

Волейбол

У матчі 20-го туру чемпіонату Чехії “Прометею” протистояв аутсайдер змагань — команда “Пршеров”. У першому колі українки здолали суперниць з рахунком 3-0. Сьогодні вони повторили свій успіх та піднялися на вершину турнірної таблиці. 

“Червоно-білі” доволі впевнено розпочали дану зустріч. Зокрема непогано виходили подача та блок, через що вони раз за разом набирали брейкові очки — 7:2. Наставник гостей Радім Влчек ще до екватора партії скористався двома тайм-аутами, бо вдалі дії Олександри Міленко та Мірти Грбач зміцнили лідерство свого колективу до семи пунктів — 11:4.

Після того чешки перехопили ініціативу, а на паркеті почалася справжня боротьба — 14:12. Настав час Івана Петкова брати перерви. Представниці “Пршерова” значно покращили гру над сіткою, а українки зі свого боку стали частіше помилятися в невимушених ситуаціях — 16:18, 19:21. Згодом два поспіль ейси Анети Гускової поставили крапку в сеті — 21:25.

Наступний відрізок стартував зі спурту “Прометея” — 3:0. Впадало в око те, що наші спортсменки почали швидше приймати рішення та діяти більш агресивно в нападі. Це давало свої плоди, бо їхня перевага з кожним розіграшем лише зростала — 8:1, 19:8. На щастя, чогось екстраординарного в цій партії не сталося, і номінальні господарки спокійно довели її до власної звитяги — 25:10.

Такий упевнений тріумф додав наснаги “червоно-білим” і у третьому сеті — 7:2. Мало чого дозволяли вони своїм опоненткам в атаці: щільно “чохлили” постріли та своєчасно реагували на відскоки м’яча. Події розвивалися надто швидко, і скоро після подвійного блоку Дар’ї Великоконь і Світлани Дорсман відрив українського клубу вже сягав 10 балів — 14:4. Однак на цьому він зупинятися на став — 25:8.

Четверта партія стала останньою в матчі. Підопічні Петкова продовжували контролювати хід подій на майданчику, що вилилося в загальну перемогу — 25:19 і 3-1 за сетами. 

Отже, гравчині “Прометея” сповна скористалися поразкою “Простейова” від “Дукли” (1-3) в цьому турі та зрештою вийшли на перше місце в Екстралізі. Тому в хорошому настрої підходитимуть до гри Ліги чемпіонів проти румунського клубу “Альба Блаж”, запланованої на 10 січня. 

Чемпіонат Чехії (жіноча Екстраліга)

Кутна Гора (Klimeška). Чехія. 8 січня

СК “Прометей” — “Пршеров” 3-1 (21:25, 25:10, 25:8, 25:19)

Склад СК “Прометей”: Дар’я Великоконь (6), Катерина Гусейнова, Олександра Міленко (18), Євгенія Хобер (10), Анна Артишук (6), Мірта Грбач (14), Світлана Дорсман (к) (12), Вікторія Даньчак (4), Анастасія Маєвська, Кристина Нємцева (л), Анастасія Карасьова (л). 

Турнірна таблиця:

турнірна таблиця

СК Прометей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *