“Прометей” Вікторії Даньчак – переможець регулярного чемпіонату в Чехії

Волейбол ТОП

У 21-му турі Екстраліги підопічні Івана Петкова тріумфували над аутсайдером змагань “Соколом”. Після цієї перемоги вони зміцнили своє лідерство в турнірній таблиці чемпіонату Чехії.

Незважаючи на статус андердога протистояння, господарки майданчика впевнено розпочали поєдинок та навіть мали п’ятиочкову перевагу — 15:10. На щастя, наші спортсменки своєчасно прийшли до тями та згодом рахунок зрівняли — 18:18. А вже в наступному епізоді після скидання Олександри Міленко вийшли вперед. 

Розвинути свій успіх “червоно-білим” відразу не вдалося. Бо після тайм-ауту наставника “Сокола” Яна Дрешла чешки продовжили нав’язувати боротьбу — 21:20. Зрештою вирішальним у цій партії став клас колективів — 22:25.

У наступному відрізку лідерство “Прометея” вже не викликало сумнівів — 4:11. Українські волейболістки намацали свій ритм матчу та не дозволили візаві навіть мріяти про звитягу. Особливо активною в нападі була Мірта Грбач, майже всі атаки якої сьогодні досягали цілі — 16:25. Блокуюча в підсумку стала кращою бомбардиркою зустрічі, заробивши 15 очок.

У третьому сеті на подачі вже згаданої нами словенки Грбач “червоно-білі” за рахунку 4:4 здійснили спурт (0:12). У той момент у представниць Чехії мало що виходило як у захисті, так і атаці. Звісно, оговтатися від такого психологічного удару господакри не змогли — 13:25. 

Склад СК “Прометей”: Дар’я Великоконь (3), Катерина Гусейнова, Кіма Жаркова, Олександра Міленко (8), Євгенія Хобер (6), Анна Артишук, Мірта Грбач (15), Світлана Дорсман (к) (1), Вікторія Даньчак (12), Анастасія Маєвська (10), Кристина Нємцева (л), Анастасія Карасьова (л). 

Штернберк (Ecce Homo Šternberk). Чехія. 14 січня

“Сокіл Штернберк” — СК “Прометей” 0-3 (22:25, 16:25, 13:25)

Жіноча волейбольна команда СК “Прометей” під керівництвом болгарського фахівця Івана Петкова достроково стала переможецем перших двох раундів чеської Екстраліги сезону 2022/23. 

Українки за 19 попередніх поєдинків здобули 16 перемог і 47 очок. За тур до завершення другого кола вони вже недосяжні для конкуренток: у “Простейова”, який йде слідом, 15 звитяг і 42 бали. 

Даний успіх здається ще більш дивовижним, якщо враховувати середній вік нашого колективу — всього 23 роки. Крім того, це дебютний сезон “червоно-білих” у чемпіонаті Чехії. 

У перенесеному матчі 3-го туру Екстраліги СК “Прометей” зустрічався з “Остравою” — швидкою та впертою командою. Саме ці риси допомогли чешкам виграти сет у “червоно-білих” у першому колі змагань та нав’язати тим боротьбу і сьогодні, проте вже без локального успіху. 

Початок протистояння був за господарками — 5:1. Ближче до екватора партії їм вдалося збільшити свою перевагу до шести пунктів. Однак не довго раділи підопічні Зденека Поммера, адже наші спортсменки таки навели свій бомбардирський приціл і покращили гру на прийомі. Скоро на подачі Анастасії Маєвської, яка сама відзначилася ейсом, вони лишили опоненток позаду — 14:17. І вже на класі довели сет до перемоги — 22:25.

“Острава” продовжувала чинити гідний опір і в наступному відрізку — 6:4, 13:11. Вже вкотре тренерському штабу “Прометея” потрібно було вносити певні корективи у гру своїх волейболісток, аби змінити ситуацію на майданчику. Далі після ейсу Петри Каспарової та помилок наших дівчат в атаці представниці Чехії лише зміцнили своє лідерство — 19:14. Втім, другий тайм-аут наставника “червоно-білих” таки спрацював, і українки знову спромоглися на камбек — 23:25.

Із самого початку і до кінця третьої партії ініціативою повністю володів український клуб. Незважаючи на насичений ігровий календар, його гравчині продовжували тримати високий темп матчу. До того ж у підопічних Івана Петкова добре йшла подача. Зрештою в комплексі це призвело до їхнього впевненого тріумфу — 17:25. 

Склад СК “Прометей”: Дар’я Великоконь (3), Катерина Гусейнова, Кіма Жаркова (1), Олександра Міленко (13), Євгенія Хобер (3), Анна Артишук, Мірта Грбач (5), Світлана Дорсман (к) (9), Вікторія Даньчак (19), Анастасія Маєвська (10), Кристина Нємцева (л), Анастасія Карасьова (л). 

Острава (Hala míčových sportů). Чехія. 15 січня

“Острава” — СК “Прометей” 0-3 (22:25, 23:25, 17:25)

СК “Прометей”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *