Ярослав Конкольняк: “Я задоволений кожним із гравців і хочу сказати, що я приємно вражений їхнім прогресом”

Футбол

Підсумки виступів гравців ФА Прикарпаття у першій половині сезону 2022/2023 продовжуються. Так, у минулому році вихованці Ярослава Конкольняка, у двох турнірах, провели 9 матчів. На їх рахунку 6 перемог, 2 поразки та 1 нічийна гра. Також «зелено-жовті» 2008 р.н. долучались до участі у змаганнях разом із гравцями 2007 р.н. У 4 поєдинках футболісти зазнали 3 поразки та в одному – розписали мирову із суперником.

Найяскравіші моменти 2022-го нам пригадає наставник гравців ФА Прикарпаття U-15 Ярослав Конкольняк. Інтерв’ю з тренером читайте далі.

1. Як вплинув на фізичний стан ваших вихованців перерваний, через війну, тренувальний процес? Чи важко було хлопцям повертатись до занять?

Це дало свій вплив, але я б не сказав, що їхній фізичний стан суттєво погіршився. Просто прогрес хлопців трохи затримався. Усі сумували за тренуваннями, але дуже вдало повернулись.

2. Разом з вашою віковою категорією, як і з іншими, тренувались вимушені переселенці. Як їм давались заняття та чи хтось із них зараз представляє “зелено-жовті” кольори?

Було вдосталь дітей. У всіх був різний рівень підготовки. Були діти, яких ми запрошували, але вони виїхали за кордон. Наразі, в нашій віковій категорії є один футболіст – Ростислав Кушнір, який вимушено покинув домівку.

3. З першими суперниками сезону зустрілись на благодійних матчах. На чому наголошували хлопцям під час таких ігор?

Завдання були простими – отримати задоволення від гри і не забувати виконувати установку на матч.

4. Заявлені були одразу у декількох чемпіонатах. Як вдавалось поєднувати?

Обговорили з тренерами на які змагання будем заявлятись і прийняли рішення брати участь у Відкритому чемпіонаті ДЮФЛ Львівської області та в чемпіонаті ДЮФЛ Івано-Франківської області. Згодом, ще додався і Зимовий кубок ДЮФЛУ. Ігри відбувались через два дні на третій. Відповідно і складали графіки тренувань на тиждень. Насамперед хотілось, щоб футболісти отримали практику в офіційних матчах. Давали можливість грати всім футболістам. Думаю ми отримали хороший досвід.

5. Здобули першість на Відкритому чемпіонаті ДЮФЛ. Чи важко давались ігри, як святкували?

Приємно було перемогти. Були хороші суперники. В першу чергу старались грати в змістовний футбол. На другому плані стояв результат. Загалом я задоволений тим, як ми провели ці змагання. Святкування як такого не було. Мають передати кубки і медалі, тоді відсвяткуємо.

6. Кого із вихованців можете виокремити у першій половині сезону 2022/2023?

Не хочу нікого виокремлювати, щоб не наврочити. Я задоволений кожним із гравців і хочу сказати, що я приємно вражений їхнім прогресом. У когось він більший, у когось – трішки менший. Але в цілому тенденція йде до зростання.

7. Які особисті тренерські досягнення маєте за цей час?

Моя ціль – допомогти вихованцям реалізуватись в житті через футбол. Не всі зможуть стати професійними гравцями, але всі повинні бути професіоналами у житті. Крім цього, хотів підвищити кваліфікацію. Для цього з тренерами пройшли навчання на Диплом С UEFA, вдало завершили і отримали посвідчення.

8. Коли збираєтесь після відпустки та які настанови давали хлопцям на канікули?

Збиратись будемо наприкінці місяця. Наразі, працюємо над планом тренувань. Перед відпусткою сказав, щоб відпочили від футболу, але не дуже сильно.

9. Наприкінці січня планується відбір до вашої вікової категорії. Гравці з якими якостями зараз потрібні команді?

У команду потрібні талановиті футболісти, які будуть готові навчатись. Будем звертати увагу на швидкість, техніку володіння м’ячем і тактичне розуміння на полі.

ФА Прикарпаття

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *