Рекорди сезону Жіночої ліги. Дві гравчині “Франківська” серед лідерів за трьома показниками

Баскетбол

На цьому тижні Жіноча ліга повертається після новорічної перерви баблом у Івано-Франківську, а значить нас чекають нові матчі, нові досягнення, а можливо і нові рекорди.

Напередодні чергових матчів регулярного чемпіонату Жіночої ліги ми вирішили згадати, якими рекордами нинішній сезон уже увійшов в історію, а які досягнення ще залишаються орієнтиром для гравчинь.

Рекорд результативності в цьому сезоні належить Віолетті Остапчук, яка в матчі Вінницьких блискавок проти МСДЮСШОР-Блискавки набрала 37 очок. Втім, в історичному рейтингу це лише 17-й результат.

Рекордними залишаються 48 очок екс-легіонерки Динамо Андреони Кійс, яка відзначилась в сезоні 2020/21 в матчі проти Чайки-Бердянськ.

Але при цьому 17 реалізованих двоочкових Віолети Остапчук є покращенням на один двоочковий рекорду Жіночої ліги.

За реалізованими три очковими цього сезону кращий показник у Софії Єроміної з МСДЮСШОР-Блискавки та у Анастасії Кучерьонок, які реалізували по 6 дальніх кидків за матч. Рекорд тут у Анни Ольховик, яка у 2017 році за ТІМ-Скуф проти ХАІ забила 9 триочкових.

У Андреони Кійс в згаданому вже матчі з Чайкою було рекордні 17 реалізованих штрафних. Рекордом цього сезону є 13 забитих штрафних гравчині Переяслава Тетяни Баштової проти СумДПУ-КДЮСШ-1-Збірної Полтавської області.

Рекорд за підбираннями в цьому сезоні у Марії Пугач зі Збірної Черкаської області-Венето-Черкаси. Вона в матчі проти Інваспорт-СДЮСШОР-5 зробила 24 підбирання і це другий показник в історії. Більше лише у Тетяни Юркевічус, яка у 2016 році за Вінницьких Блискавок проти херсонського ХДУ-Таврійська Зірка зробила 26 підбирань.

За асистами рекордним в цьому сезоні залишається показник 16 передач за гру у виконанні Вікторії Огій в матчі Вінницьких Блискавок проти МСДЮСШОР-Блискавки.

Це повторення історичного рекорду Наталя Бондар, яка в жовтні 2016 року за одеський ІнтерХім віддала 16 передач в матчі проти дніпровського СДЮСШОР№5-ДВУФК.

Одразу два рекордних історичних показники оформили гравчині в цьому сезоні за перехопленнями. Краще досягнення в історії оформила Вікторія Огій з Вінницьких Блискавок, яка в матчі проти МСДЮСШОР-Блискавки зробила 20 перехоплень. Кристина Філевич з Франківська-Прикарпаття у грудні проти ІнтерХіма зробила 12 перехоплень і це другий результат не лише в цьому сезоні, але і в історії.

За блоками в цьому сезоні кращими є 5 блок-шотів Ірини Жмурко з Вінницьких Блискавок проти ОСДЮСШОР та Ірини Бугайової з Франківська-Прикарпаття проти МСДЮСШОР-Блискавки, але рекордними в істориї є 7 блок-шотів за матч. Такого показнику досягли Крістіна Карп, яка відзначилась в сезоні 2016/17 в матчі за ІнтерХім проти Динамо-НПУ, та Світлана Радіонова, яка в тому ж сезоні за ХАІ зробила 7 блок-шотів в матчі проти ХДУ-Таврійської зірки.

У першій частині чемпіонату Жіночої ліги 22 гравчині оформили дабл-дабл. Всього на даний момент оформлено 43 дабл-дабли. За кількістю дабл-даблів лідирують Кристина Філевич з Франківська-Прикарпаття та Марія Остапчук зі Збірної Рівнонської області-ОСДЮСШОР – по 4.

В той же час в активі Вікторії Огій значиться два тріпл-дабли цього сезону. Всього в історії до цього сезону їх було 10 – Андреоні Кійс вдалось зробити три тріпл-дабли, у Юлії Мусієнко їх два.

А ось квардупл-дабл Вікторії Огій в матчі Вінницьких Блискавок проти МСДЮСШОР-Блискавки став першим в історії Жіночої ліги.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *