Свято Олімпійського прапору для вихованців ОДЮСШ

Інші Олімпійські види

21 січня в спортивній залі Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи відбулося “Свято Олімпійського прапору” з нагоди ХVI зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю, який проходитиме з 21 по 28 січня в провінції Фріулі-Венеції-Джулії (Італія).

Івано-Франківськ сміливо можна назвати спортивним містом, яке сприяє розвитку різних видів спорту, містом спортивних об’єктів призначених для професійних та любительських занять фізичними вправами. Все це сприяє якісній підготовці та участі представників нашого міста та області у складі збірних команд України з різних видів спорту на міжнародних стартах і звичайно ж на Олімпійських Іграх.

Доброю традицією стало підняття Державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету України в рамках проведення Всеукраїнської церемонії «Свято олімпійського прапора» з нагоди відкриття Європейського юнацького олімпійського фестивалю.

Серед гостей урочистої церемонії в приміщенні ОДЮСШ були Заслужений майстер спорту України, засновниця школи стрільби з лука в Івано-Франківську, срібна призерка XXVII літніх Олімпійських Ігор 2000 року в м. Сіднеї, чемпіонка та призерка чемпіонатів України, Світу та Європи – Дубровіна Катерина Валеріївна та майстер спорту України міжнародного класу з боксу, чемпіон України, учасник ХХVІІІ літніх Олімпійських ігор 2004 року в м. Афіни (Греція), чемпіон світу з боксу серед професіоналів 2017 року за версією світової боксерської асоціації. Віктор Львович Поляков.

Відтак під чітким керівництвом олімпійців Віктора Полякова та Катерини Дубровіної усі охочі мали змогу попрактикуватись у стрільбі з лука та прийняти участь у цікавих вікторинах. А після короткої олімпійської вікторини й розповіді про олімпійську символіку усі учасники урочистого дійства отримали подарунки від відділення НОК України в Івано-Франківській області.

Слід зазначити, що попри непросту ситуацію в Україні наша Національна юнацька збірна буде представлена 27-а спортсменами, які виступатимуть у 9 видах спорту, а саме: біатлоні, лижних гонках, фристайлі, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, стрибках на лижах з трампліна, фігурному катанні на ковзанах, шорт-треці, сноубордингу (паралельних дисциплінах та сноубордкросі).

На зимовому фестивалі, Івано-Франківську область представлять п’ять спортсменів, а саме: Наталія Казюк (фристайл), Микола Смик, Владислав Дручків (стрибки на лижах з трампліна), Михайло Кабалюк, Елеонора Павлюк (сноубординг).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *