“Галичанка” та “Євробуд” визначали сильнішого у серії пенальті

Гандбол

На старті 16-го туру жіночої Суперліги PGNiG львівська «Галичанка» приймала “JKS Jarosław”. По пенальті перемогли гості 23:23 (к.1:3).

Українки не дозволили ярославкам повністю реабілітуватися за поразку в першому колі. Після дуже рівної боротьби команди завершили матч з рахунком 23:23. У серії пенальті психологічно сильнішими виявилися підопічні Міхала Кубішталя.

“Галичанка” розпочала поєдинок з «Євробудом» із балансом 6 перемог, одна перемога по пенальті та вісім поразок. Обоє в середині таблиці. Не дивно, що жодна команда не може дозволити собі програш, щоб залишитися в групі, яка бореться за чемпіонство. Тому кожен наступний матч коштує більше, ніж три очки.

У першому турі команда Віталія Андронова виграла у Ярослава 27:25. Перед зустріччю «Євробуд» поступився «Галичанці» лише двома очками. Українки ж хотіли показати глядачам, що вони можуть боротися до кінця, не здаватися ні на мить і впевнено здобувати очки.

До 11-ї хвилини гра йшла гол за голом, але тоді ми також спостерігали втрачені моменти з обох сторін. Згодом Галичанка дуже неефективно зіграла в захисті та нападі. Гандболістки багато помилялися, не точно передавали та втрачали м’яч навіть у швидкій атаці. Євробуд відскочив на чотири м’ячі. Важко було зупинити львів’янкам Йоанну Гадзіну, яка відзначилася у виходах один на один. Перший тайм завершився з рахунком 9:15.

Другий тайм ярославки розпочали краще, але господарі не мали наміру відпускати. Очко за очком вони намагалися зрівняти рахунок. Віра галичанок у перемогу була величезною. Вони наполегливо компенсували втрати і на 50-й хвилині програвали п’ять очок 17:22.

Вирішальними були останні десять хвилин матчу. Українки вели запеклу боротьбу в кожній атаці і надолужували відставання, не давши жодного шансу «Євробуду». На передостанній хвилині матчу Віталій Андронов використав тайм-аут, і після перерви його підопічні зуміли зрівняти рахунок. В основний час матч завершився з рахунком 23:23. Гості перемогли з рахунком 1:3 по пенальті. Команди розділили очки.

MVP: Джоанна Гадзіна . У складі «Галичанки» нагородили Діану Дмитришин.

Галичка Львів – Євробуд Ярослав 23:23 1:3 (9:15)
Галичанка: Вікторія Салтанюк 1, Марія Поляк, Тетяна Миколюк – Олеся Дяченко, Софія Голінська 1, Анастасія Ткач 1, Мар’яна Маркевич 2, Ірина Прокоп’як 1, Людмила Мартинюк 2, Владислава Слободян, Мартина Коновалова, Кетерина Козак 3, Анастасія Мелекесцева 1, Діана Дмитришин 10, Тетяна Миколюк, Тетяна Поляк 1.
Eurobud JKS: Вероніка Кордовєцька, Паліна Кухарчик – Моніка Новаїс Банкілон 1, Йоанна Ґадзіна 4, Александра Дорш 1, Малгожата Травчинська 3, Сильвія Матущик 1, Наталія Воловник 3, Вікторія Глівінська 2, Валентина Несцярук 2, Кароліна Мокжка, Александра Зимний 5 , Леся Смолінг 1, Кінга Струзік, Катажина Козімур.

Штрафи: «Галичанка» – 8 хв., «Євробуд ЮКС» – 10 хв.
Червона картка: Кінга Строзік.

superligakobiet.pl

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *