Володимир Салій: “Чудово, що наша академія привертає до себе увагу закордонних клубів”

Пряма мова Футбол

Після 11 проведених поєдинків “зелено-жовті” набрали 23 очки. Здобули 7 перемог, у 2 матчах розписали мирову та двічі зазнали поразки. Саме така статистика гравців ФА Прикарпаття U-19 у першій половині сезону 2022/2023.

Більше про виступи своїх вихованців у 2022-му нам розкаже наставник гравців ФА Прикарпаття U-19 Володимир Салій. Інтерв’ю з тренером читайте далі.

1. Рішення сформувати команду ФА Прикарпаття U-19. Як воно далось та що стало основним поштовхом?

Під час вторгнення військ і ведення бойових дій на нашій землі таке рішення керівництву клубу далось нелегко. А поштовхом до формування дорослої команди стало логічне завершення навчального процесу дітей в академії, які мріють ідентифікувати свої вміння в професійному футболі, де результат є ефектом надважкої праці протягом довгих років.

2. Восени заявились на чемпіонат Першості області. Які завдання були перед хлопцями?

На початку основним завданням було повернути наших вихованців з попередніх випусків нашої академії і дати їм можливість проявити себе в дорослому футболі. Але на вік цих юнаків припав нелегкий час, спочатку ковід, пізніше військові дії, під час яких їм не вдавалось систематично брати участь у змагальних та тренувальних процесах, від чого і появились дефіцити в різних напрямках їхнього розвитку як футболістів.Тому конкретних турнірних завдань не ставили, але ціль була підібрати та збалансувати склад, щоб можна було вирішувати більш глобальні в нашому розумінні завдання, а саме розвиток інтелегентного футболіста, який буде розуміти що, як і коли він має робити на футбольному полі.

3. Чемпіонат Першості області завершили на 3 місці. Оцініть рівень суперників. З ким було найважче грати і чому?

Наша ціль – щоб результат був ефектом тренувального процесу, а не ціллю. Тому для нас надважливий сам процес, якість гравців і змістовність самої гри. А рівень команд досить вимогливий, ось тільки менше б безпосереднього футболу, а більше конструктивного.

4. Паралельно з участю у чемпіонаті змагались за Кубок Івано-Франківської області. Зупинились на стадії 1/8 фіналу. Чого не вистачило, щоб боротись далі?

В 1/8 Кубку Івано-Франківської області зустрілись на домашньому полі із командою «Карпати» (Кути), яка виступає в 1 Лізі області. Можу сказати, що просто ми в цей день були слабшими у всіх аспектах за свого суперника.

5. Після чемпіонату долучились до участі у Зимовому Кубку ДЮФЛУ разом із гравцями ФА Прикарпаття U-17. Як давались ці матчі та хто із команд став основним суперником?

Звичайні ігри, нічого особливого. Ми переслідуємо свою ціль покращити взаємодії у всіх ланках і через тренувальний процес впроваджувати це в офіційних іграх. Як тренуємось – так хочемо і грати, проте поки нам це вдається важко. А суперників не розділяємо, на основних і другорядних. До всіх відносимось з симпатією і повагою.

6. Нещодавно ваші вихованці повернулись із першого перегляду за кордоном. Якою була ваша реакція на таке запрошення?

Звичайно позитивна, це ж чудово, що наша академія привертає до себе увагу закордонних клубів.

7. Уже наприкінці цього тижня планується чергова тест-гра для потенційних новачків у команду U-19. На чому акцентуватимите і хто потрібен команді?

Насамперед нас цікавлять гравці, які хочуть розвиватись в нашому середовищі і будуть робити відчутну різницю на футбольному полі.

8. Які завдання ставите перед гравцями у весняній частині сезону?

Завдання завжди максимальні – як командні, так і індивідуальні, але другий критерій завжди повинен домінувати над першим. Кожен футболіст має ставати кращим за себе вчорашнього, так само з командою – з кожною грою грати краще сьогодні, ніж вчора.

ФА Прикарпаття

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *