Євген Марусяк став першим українцем в історії, якому вдалося перемогти на Континентальному Кубку

Зимові ТОП

Українець був найкращим в обох спробах на етапі.

Український стрибун з трампліна Євген Марусяк здобув перемогу на етапі Континентального Кубка в Німеччині. Це перша перемога в історії України. Трапилося це на етапі Континентального кубка, який відбувся у німецькому Клінгенталі.

22-річний Марусяк проводить найкращий сезон у своїй кар’єрі. Наприкінці січня на етапі Кубка світу в австрійському Бад-Міттерндорфі український стрибун оновив одразу кілька національних рекордів: тричі стрибнув на 200+ метрів, а також показав найкращий результат за 13 років, потрапивши до топ-30.

На наступному етапі Кубка світу в німецькому Віллінгені Марусяк повторив другий найкращий результат у кар’єрі, посівши 46-е місце. А після етапів Кубка світу залишився у Німеччині для участі у Континентальному Кубку у Клінгенталі, де здобув перемогу і показав найкращий результат України в історії.

Як виступив Євген Марусяк?

У Клінгенталі Марусяк взяв участь на двох етапах Континентального Кубка, які відбулися 11 та 12 лютого. В обох випадках українському стрибуну вдалося відібратися до фінального раунду та показати результат у топ-7.

На першому етапі Марусяк посів сьоме місце. За підсумками першої спроби українець мав дев’ятий результат, який зміг покращити у другому стрибку. І за сумою двох стрибків фінішував восьмим з загальним результатом 267.1 бала.

На наступний день Марусяк виступив уже на другому етапі у рамках Континентального кубка на цьому трампліні. Після першої спроби українцеві вдалося захопити лідерство: він полетів на 138 метрів і отримав за стрибок 135.6 бала.

У фінальному раунді 22-річний Марусяк мав розпочати виступи останнім, вже знаючи результати решти стрибунів. Жодному стрибуну перед ним у другій спробі не вдалося навіть подолати позначку у 125 балів, тож у українця була незначна перевага над опонентами.

Проте сам Марусяк в останній спробі вдруге поспіль показав найкращий результат! Він виконав стрибок на 135.5 м, за який отримав 130.8 балів.

У підсумку український стрибун здобув перемогу на Континентальному Кубку з розгромною перевагою. Найближчого переслідувача – швейцарця Ремо Імхофа – він випередив з перевагою у 17.2 бала.

Відео переможного стрибка Євгена Марусяка

https://t.me/sportsuspilne/1475?embed=1

Континентальний кубок. Клінгенталь

  1. Євген Марусяк (Україна) 266.4
  2. Ремон Імхоф (Швейцарія) 249.2 (+17.2)
  3. Бенджамін Ествольд (Норвегія) 247.6 (+18.8)

Що означають результати Євгена Марусяка?

Марусяк став першим українцем в історії, якому вдалося перемогти на Континентальному Кубку. Попереднім найкращим результатом України на Континентальному Кубку було шосте місце Володимира Гливка у 1996 році.

Таким чином, за підсумками двох етапів у Клінгенталі Марусякові належать одразу два з трьох найкращих результатів України на Континентальному Кубку.

Топ-3 найкращих результати України на Континентальному Кубку

  • перше місце: Євген Марусяк – 2023 рік
  • шосте місце: Володимир Гливко – 1996 рік
  • сьоме місце: Євген Марусяк – 2023 рік

Хто такий Євген Марусяк

  • 22-річний український стрибун з трампліна, представник Івано-Франківської області.
  • У 2022 році Марусяк уперше взяв участь в Олімпійських іграх. Його найкращий результат – 47-ме місце на нормальному трампліні.
  • В активі Марусяка – два подіуми на рівні змагань, що проходять під егідою FIS. У жовтні 2020 року український стрибун з трампліна здобув “золото” та “срібло” на турнірі FIS Cup у румунському Ришнові.

Суспільне спорт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *